Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τουλάχιστον 10.000 πατρινοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

         Δραματική αύξηση των απόρων πολιτών καταγράφεται στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα. Είναι οι άνθρωποι που είχαν μία φυσιολογική ζωή και σήμερα στήνονται στην ουρά για φαγητό, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
       Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Πάτρα μέχρι σήμερα 4.000 πολίτες έχουν απευθυνθεί στον Δήμο ζητώντας να πάρουν βιβλιάριο απορίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ασφαλιστική κάλυψη και να μην πεθάνουν αβοήθητοι αν τους προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας.
      Αυτό το νούμερο όμως, αν και μεγάλο, δεν καταδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα, καθώς πολλοί αποκλείονται βάσει των οικονομικών ορίων που ισχύουν.
       Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας Θεοχάρη Μασσαρά, όπως τις διατύπωσε μιλώντας στο patrastimes.gr, οι πολίτες που θα καταγράφονταν σαν άποροι αν αυξανόταν κατά 1.000 ευρώ το όριο 7.000 που ισχύει σήμερα, τουλάχιστον άλλες 1.500 οικογένειες θα απευθύνονταν στον Δήμο για να εκδώσουν πιστοποιητικό απορίας.
          Αυτό σημαίνει, ότι τουλάχιστον 8.000-10.000 πατρινοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
         Αν και σε αυτούς προστεθούν και εκατοντάδες άλλοι, που δεν απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για βοήθεια λόγω της κοινωνικής αναστολής, καθώς δεν θέλουν να «στιγματιστούν» πηγαίνοντας στα συσσίτια ή ζητώντας ρούχα και τρόφιμα, ο αριθμός που προκύπτει αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον χιλιάδες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: