Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Για το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς.

        Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινάει απ΄ ότι φαίνεται δυστυχώς και το 2014 για το Νοσοκομείο και ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και κατ΄ επέκταση και για εμάς τούς Εργαζόμενους σ΄ αυτό, όπως εξάλλου και για όλα τα Νοσοκομεία και τούς Εργαζόμενους της χώρας μας.
          Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, συνεχίζοντας την γνωστή ¨ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ¨, ξεκινάει το 2014 κληρονομώντας τα τεράστια προβλήματα του 2013 και όχι μόνον, προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται, δεδομένου ότι:
      • Συνεχίζουμε να είμαστε για 7ο μήνα χωρίς Δ.Σ, με αποτέλεσμα το βάλτωμα της πληθώρας των προβλημάτων, όπου διαγωνισμοί και πολλά άλλα παραμένουν αραχνιασμένα εν αναμονή του ¨ΜΕΣΙΑ¨ που ακούει στο όνομα Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικητής ο οποίος σημειωτέον παραμένει κι΄ αυτός στα αζήτητα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, παρά την από 30/8/13 παραίτηση του Κου Κοσμόπουλου.
      • Συνεχίζουμε για πάνω από ένα χρόνο, να είμαστε χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με μπλοκαρισμένα αρκετά σχετικά θέματα και μάλιστα χωρίς κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών.
      • Συνεχίζουμε την λειτουργία μας με εκκρεμή ακόμη τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου. Έναν Οργανισμό που εφαρμόστηκε κατά το δοκούν, για συγκεκριμένη κομματική επιλογή, χάριν της οποίας οι αρμόδιοι γράφουν στα παλιά τους τα Παπούτσια ακόμη και δικαστικές αποφάσεις.
      • Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με μειωμένες δυνάμεις από πλευράς Προσωπικού, όπου αξίζει να επισημάνουμε ότι ο αριθμός των υπηρετούντων, μετά και τις 59 συνταξιοδοτήσεις του 2013, συνεχίζει να μειώνεται επικίνδυνα, δεδομένου ότι πάρα πολλά τμήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κάτω και από τα όρια ασφαλείας.
      • Ξεκινάμε την λειτουργία του 2014 με μειωμένο το προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 20 % και πλέον, έναντι του 2013, όπου ως γνωστόν καταντήσαμε ζητιάνοι, για τα αυτονόητα, για τις πιστώσεις εκείνες που θα εξασφάλιζαν την Πλήρη, την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.
      • Ξεκινάμε την λειτουργία του 2014 με μειωμένες πιστώσεις ακόμη και για τις Αργίες και τα Νυκτερινά των Εργαζόμενων. Μειώσεις που σηματοδοτούν την συνέχεια της μη πληρωμής του συνόλου της προσφερόμενης υπηρεσίας μας, μειώσεις που δεν εγγυώνται την ΟΜΑΛΗ -την ΠΛΗΡΗ και ΣΩΣΤΗ λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
      • Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με στοιβαγμένα αρκετά τμήματα και Υπηρεσίες, σε ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, παρά την παράδοση του διωρόφου κτιρίου, ενός κτιρίου που μπορεί να λύσει πολλά τέτοια προβλήματα και που δυστυχώς προκλητικότατα αρκετοί χώροι του παραμένουν κλειστοί για ελάχιστες πιστώσεις και τους αρμοδίους που περί άλλα τυρβάζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
      • Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με το ΑΓΧΟΣ και την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ των επικείμενων διαδικασιών για τις διαθεσιμότητες που έρχονται πλέον και για τα Νοσοκομεία της περιφέρειας.
      • Συνεχίζουμε να λειτουργούμε χωρίς την απαραίτητη επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων.
         Όλα αυτά που προαναφέρουμε, που δεν είναι και τα μόνα, σε συνάρτηση με τις επιθέσεις και τις διώξεις Εργαζόμενων και Συνδικαλιστών που σιγοβράζουν με τις ευλογίες κυβερνητικών παραγόντων, προδιαγράφουν ένα αβέβαιο και πάρα πολύ δύσκολο 2014, όπου βεβαίως όπως πάντα θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ και την ΔΡΑΣΗ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: