Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Aποφάσεις της 1ης/14 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/2014, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω  θέματα:   
Ø Συζήτηση – Εκτίμηση για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο και Προγραμματισμός διαδικασιών – παρεμβάσεων και Εκδηλώσεων  για το δίμηνο Γενάρη –Φλεβάρη 2014.
Ø Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζε  μόνον ο Παπαμήτρου, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, μετά την αναφορά του
ü Τόσο στην απώλεια του Συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ,  ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ  ΒΑΓΓΕΛΗ που ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από κοντά μας
ü Όσο και στην αποχώρηση από το Δ.Σ, λόγω Συνταξιοδότησης του, του μέλους του Δ.Σ και Αναπληρωτή Γραμματέα του Σωματείου μας ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, τον οποίο ευχαρίστησε για την συμμετοχή του στα Συνδικαλιστικά δρώμενα του Σωματείου μας
ü και βεβαίως τις καθιερωμένες ευχές του για την νέα χρονιά, που μπαίνει με τους πιο άσχημους οιωνούς
εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, κατ΄αρχήν αναφέρθηκε:
Ø Τόσο στο απαράδεκτο και προκλητικό έλλειμμα Διοίκησης που έχουμε, ένα έλλειμμα που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία του Νοσοκομείου, ένα έλλειμμα που έχει να κάνει με την μη λειτουργία  του Δ.Σ επί 7 ολόκληρους μήνες και με την μη αντικατάσταση του παραιτηθέντα από την 31/8/13 Διοικητή του Νοσοκομείου, στον οποίο αξίζει να επισημάνουμε ότι ή οριστική λήξη της συνεργασίας του ήλθε την Παρασκευή 10/1/2014.
Ø Όσο και στην κατάσταση  που επικρατεί στο Νοσοκομείο με τα κτιριακά και την λειτουργία των υπηρεσιών του, με τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις που μεγαλώνουν μετά και τις 59 Συνταξιοδοτήσεις του 2013, συνταξιοδοτήσεις που δεν αντικαταστάθηκαν και με τις ελλιπείς κατά 130.000 ευρώ έναντι του 2013 πιστώσεις για τις Αργίες και Νυκτερινά μας.
Ø Αλλά και στις παρεμβάσεις μας για το 25εύρω, όπου παίξαμε ως Σωματείο πρωταγωνιστικό ρόλο για την κατάργησή του.
Ø Καθώς επίσης και για τον αγώνα που δώσαμε πρώτοι και πάνω απ΄ όλους για τις διαθεσιμότητες που ήλθαν, διαθεσιμότητες που αναμένονται να ξανάρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως έχει προσδιοριστεί από το Υπουργείο για 900 περίπου Εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία της περιφέρειας.
Ø Και βεβαίως  για την εισφορά Αλληλεγγύης, ενημερώνοντας παράλληλα  σχετικά όλα τα μέλη του Δ.Σ γι΄ αυτό, για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και  τις σχετικές παρεμβάσεις του Σωματείου μας.
    Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης:
 
Ø Στην πετυχημένη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ του Σωματείου μας που έγινε και πως  αυτή αντιμετωπίστηκε από τους Συναδέλφους – Μέλη μας,  αλλά και στις επόμενες  εκδηλώσεις  που πρότεινε να γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως είναι ή ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ και η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ.
Ø Και βεβαίως  στην δρομολόγηση των επόμενων ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ του Σωματείου μας.
          Μετά την προαναφερόμενη εισήγηση και αφού ακολούθησαν οι σχετικές τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και βεβαίως ή απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση για τα προαναφερόμενα,  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
l  Την ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ μας, την Παρασκευή 24/1/14 στις 11:30 το Πρωϊ, στο Ταχύρυθμο, καλώντας σ΄αυτήν τον Γεν Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, τον Δήμαρχο Πατρέων, τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, τους Βουλευτές του Νομού μας , την Διοίκηση του Νοσοκομείου και βεβαίως  όλους τους Συναδέλφους  Εργαζόμενους  για τους οποίους ως ΦΛΟΥΡΙ θα έχουμε την καθιερωμένη ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ, άδειες κλπ, τους Ιατρούς του Νοσοκομείου μας και τους Συνταξιούχους του 2013.
l  Την διοργάνωση της καθιερωμένης ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, στις 20 του Φλεβάρη, στον περιβάλλοντα χώρο του Κεντρικού Κτιρίου αλλά και του 409.
l  Εάν και εφ΄ όσον δεν διοριστεί Διοικητής και Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, κινητοποίηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανάδειξης ακόμη μια φορά αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής συμπεριφοράς – πρακτικής και αντιμετώπισής μας από το Υπουργείο.
l  Την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 12/2/2014, στις 9 το Πρωϊ, όπου θα πρέπει να παραβρεθούν όλοι οι Συνάδελφοι – Εργαζόμενοι και τις σχετικές ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, για την ανάδειξη Νέου Δ.Σ και Αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ, την 25 και 26 του Φλεβάρη.
l  Την κλήση στο Δ.Σ,   από την επόμενη Συνεδρίαση μας που θα γίνει την Τρίτη 28/1/2014 και που θα είναι απολογιστική, των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ, τον ΤΟΜΠΡΟ ΓΙΑΝΝΗ στη θέση του ΒΑΓΓΕΛΗ  ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ  και της  ΖΑΦΕΙΡΗ  ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΛΑΣ στη θέση του ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗ που όπως προαναφέρουμε συνταξιοδοτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: