Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Σε ακυβέρνητη πορεία ο «Αγ. Ανδρέας»

          Χωρίς Διοικητή και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται εδώ και επτά ολόκληρους μήνες το δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας. Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καταγγέλλοντας την «ακυβέρνητη πορεία» του νοσηλευτικού ιδρύματος
        Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Ο Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως το 2014 ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς για το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και κατ΄ επέκταση και για τους εργαζόμενους.
        «Το Νοσοκομείο μας συνεχίζοντας την γνωστή «ακυβέρνητη πορεία του», ξεκινάει το 2014 κληρονομώντας τα τεράστια προβλήματα του 2013 και όχι μόνον, προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται» επισημαίνει, σκιαγραφώντας την σημερινή κατάσταση.
        Όπως υποστηρίζει, «συνεχίζουμε να είμαστε για 7ο μήνα χωρίς Δ.Σ, με αποτέλεσμα να έχουν βαλτώσει πληθώρα προβλημάτων, διαγωνισμοί  και πολλά άλλα παραμένουν αραχνιασμένα εν αναμονή του «Μεσία» που ακούει στο όνομα Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικητής ο οποίος σημειωτέον παραμένει κι΄ αυτός στα αζήτητα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, παρά την από 30/8/13 παραίτηση του κ. Κοσμόπουλου».
        Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι πάνω από ένα χρόνο δεν λειτουργεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με μπλοκαρισμένα αρκετά σχετικά θέματα και μάλιστα χωρίς κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών.
        Επίσης, αναφέρει πως εκκρεμεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, με μειωμένες δυνάμεις από πλευράς προσωπικού, ο αριθμός των υπηρετούντων, μετά και τις 59 συνταξιοδοτήσεις του 2013, συνεχίζει να μειώνεται επικίνδυνα, δεδομένου ότι πάρα πολλά τμήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κάτω και από τα όρια ασφαλείας.
        Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον μειωμένο το προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 20 % και πλέον, έναντι του 2013, όπου «καταντήσαμε ζητιάνοι, για τα αυτονόητα, για ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου», υπογραμμίζει ο κ. Πετρόπουλος, καυτηριάζοντας ακόμα και το «ψαλίδι» στις πιστώσεις ακόμη και για τις Αργίες και τα Νυκτερινά των Εργαζόμενων.
        Θέτει επί τάπητος και το στεγαστικό πρόβλημα, σημειώνοντας πως «συνεχίζουμε να λειτουργούμε με στοιβαγμένα αρκετά τμήματα και Υπηρεσίες, σε ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, παρά την παράδοση του διωρόφου κτιρίου, ενός κτιρίου που μπορεί να λύσει πολλά τέτοια προβλήματα και  που δυστυχώς προκλητικότατα αρκετοί χώροι του παραμένουν κλειστοί για ελάχιστες πιστώσεις και τους αρμοδίους που περί άλλα  τυρβάζουν να σφυρίζουν αδιάφορα».
        Τέλος, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι είναι σε αβεβαιότητα λόγω των επικείμενων διαδικασιών για τις διαθεσιμότητες που έρχονται πλέον και για τα Νοσοκομεία της περιφέρειας, πέραν των άλλων προβλημάτων όπως επιθέσεις και διώξεις Εργαζόμενων και Συνδικαλιστών, χωρίς να Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων, διαμηνύοντας πως «αν και το 2014 προδιαγράφεται αβέβαιο και πάρα πολύ δύσκολο θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τη δράση μας».
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: