Μετά από 6 χρόνια αρχίζει να φαίνεται φως στην αποκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα». Η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της κι αν όλα κυλήσουν ομαλά η Πάτρα θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο. Σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί διασπαρμένο σε τρία κτίρια και με ελάχιστες κλίνες που έχουν σαν αποτέλεσμα τις ασφυκτικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, όπως ανέδειξε η «Π» με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, η πληρότητα στις Παθολογικές Κλινικές, σε «Αγ. Ανδρέα» και ΠΓΝΠ, έχει ξεπεράσει το 150%. «Υπάρχει αυξημένη προσέλευση των πολιτών και προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό μας προσωπικό υπερβαίνει τις δυνάμεις του. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν μπορούμε να μην δεχτούμε τους ασθενείς» αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής του «Αγ. Ανδρέα» Βασίλειος Καραμπελιάς.
Με τη λήψη διαφόρων μέτρων ο κ. Καραμπελιάς, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι το καλύτερο για τους πάσχοντες. Η προσπάθεια σκοντάφτει σε πολλά εμπόδια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί διάσπαρτο σε τρία κτίρια, νέα πτέρυγα, ταχύρυθμο και 409. Ιδιαίτερα στο τελευταίο οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. Παρ' όλα αυτά, επειδή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό, καταξιωμένοι επιστήμονες, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, γυναικολόγοι κ.ά. οι πολίτες το προτιμούν.
Πολυώροφο κτίριο
Ελπίδα ότι το νοσοκομείο αυτό θα ανακτήσει την παλιά του αίγλη συγκεντρώνοντας όλες τις κλινικές του στον ίδιο χώρο γεννά η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του επταώροφου κτιρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό κόστος του έργου αγγίζει τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ κι αφορά στη συνολική αναμόρφωσή του. Εχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος που αφορούσε την αντισεισμική του θωράκιση και πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της εσωτερικής διαμόρφωσής του. Εργασίες, οι οποίες θα το μετατρέψουν σ' ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παλαιό νοσοκομείο με τους θαλάμους των 10 κλινών και τη μία κοινή τουαλέτα.
Ειδικότερα στο επταώροφο κτίριο ήταν ανεπτυγμένες περίπου 250 κλίνες. Ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, διότι ο νέος σχεδιασμός του εσωτερικού του κτιρίου θα προβλέπει τουαλέτα, ανά θάλαμο, χώρους υποδοχής και αναμονής των ασθενών κ.ά. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τη νέα πτέρυγα και το διώροφο κτίριο, θα επιτρέψει την συγκέντρωση όλων των κλινικών και την μεταφορά τους από το 409. Επίσης με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κτιρίου προβλέπεται και η μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος, σύμφωνα με το νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής.
Αυτό σημαίνει ότι η Πάτρα θα αποκτήσει ένα δεύτερο οργανωμένο νοσοκομείο που θα συμβάλει, πέραν των άλλων, ώστε το Πανεπιστημιακό να αναπτυχθεί πλήρως ως τριτοβάθμιο, με κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.
Υπεγράφη η απόφαση για Λέτσιο
Οπως όλα δείχνουν, το νοσοκομείο, μετά από 7 μήνες, θα μπορέσει να αποκτήσει και πλήρες ΔΣ. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει υπογράψει την τοποθέτηση, στη θέση του διοικητή, του Απόστολου Λέτσιου και απομένει πλέον η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.
Επίσης εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες τοποθέτησης των μελών του ΔΣ η έλλειψη του οποίου έχει προκαλέσει πολλές δυσλειτουργίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα και δη στον «Αγ. Ανδρέα» που επί πολλούς μήνες στερείται ΔΣ.
Αναδημοσίευση από ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (Μαρίνα Ριζογιάννη).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου