Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΙΚΑ Αγ.Αλεξίου: Μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας με 24ωρη λειτουργία;

         Σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση θα μετατραπεί το ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου με στόχο την λειτουργία όλων των εργαστηρίων, μηχανημάτων και τμημάτων που διαθέτει.
         Καμία δομή από τις υπάρχουσες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν θα κλείσει και θα λειτουργούν υποστηρικτικά στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Σε ό,τι αφορά το σύνολο των εργαζομένων, θα τεθούν μεν σε διαθεσιμότητα, αλλά θα απορροφηθούν όλοι στις συγκεκριμένες δομές.
        Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», όλο το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πλην των φαρμάκων, το οποίο πρόκειται να μετονομαστεί σε Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, θα περάσει στις Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες μετατρέπονται πλέον σε μίνι υπουργεία Υγείας. Στις ίδιες θα δοθεί ένα διάστημα, περίπου ενός έτους, για προσαρμογή και εν συνεχεία θα τις ανατεθούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (προμήθειες, προκηρύξεις θέσεων, αξιολόγηση προσωπικού κ.ά.).
        Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, θα παραμείνουν όλοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οι γιατροί που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο δίκτυο θα εισαχθούν με τον βαθμό του γιατρού του ΕΣΥ ΠΕ. Εν συνεχεία, και σε διάστημα περίπου 3 μηνών, θα αξιολογηθούν από τα Συμβούλια Κρίσης που θα λειτουργούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες και θα εξελίσσονται αντίστοιχα με το βαθμολόγιο του ΕΣΥ.
        Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, όπου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν. Καθοριστική για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα είναι η οργάνωση και η ενίσχυση με προσωπικό των ΥΠε.
Μαρίνα Ριζογιάννη (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: