Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Καταργείται το εισιτήριο των 25 ευρώ - «Ισοδύναμο» με επιβάρυνση στα τσιγάρα.

        Στην ανάκληση του αμφιλεγόμενου εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις ενδοκυβερνητικές τριβές που είχε προκαλέσει η απόφαση του υπ. Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη.
        Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί το βράδυ της Τρίτης ή τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή.
        Ωστόσο, ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του εισιτηρίου, ορίζεται η επιβολή φόρου πέντε λεπτών σε τσιγάρα και καπνό.
        «Συμφωνήσαμε να αντικατασταθεί το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία από μία αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε το δημοσιονομικά ισοδύναμο μέτρο για την απόσυρση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία.
         Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, τα στελέχη του κόμματος έκαναν λόγο για «πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε».
         Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι αυτό δείχνει πως το
2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης αδικιών.
        Το αμφιλεγόμενο μέτρο κυριαρχεί και στην συνάντηση που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρώτη των δύο κυβερνητικών εταίρων για το νέο έτος.
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
                             ......................................................
......Κάνοντας κλικ στους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους, διαβάστε άλλα σχετικά ρεπορτάζ γι΄ αυτήν την ανάκληση, όπου σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αντιδράσεις των Συνδικάτων. Αντιδράσεις που προήλθαν και από το Σωματείο μας, που  δημιούργησε σημαντικό - καθοριστικό και μάλιστα πανελλαδικό θέμα, με τις δηλώσεις για κινητοποιήσεις κατάργησής του 25εύρου  στην πράξη, δηλώσεις πού έπαιξαν τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά μέσα από την Δημόσια Τηλεόραση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: