Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Προς ιδιωτικοποίηση οι βοηθητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

         Στην ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων των Δημοσίων Νοσοκομείων, πλην αυτών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών Υγείας, προχωρεί η κυβέρνηση.
         Σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Πρέβεζας δήλωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των Βοηθητικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων.
         Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των Τμημάτων Πληροφορικής των Νοσοκομείων, ο κ. Μπέζας φέρεται να είπε: «Δημόσιες θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας».
         Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν το φόβο ότι αν γίνουν πράξη οι κυβερνητικές προθέσεις «… χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον "αέρα" και θα τεθούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις».
         Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των ασθενών, εξαιτίας της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν το 2014 στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συνταγές αξίας μικρότερης κατά 20% σε σχέση με το 2013.
         Συνάντηση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα θα έχει αύριο, Τρίτη, στις 12.30 μμ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: