Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Καταδίκη Γκινόπουλου σε 12 μήνες φυλάκιση για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο - "Αρνήθηκε" να χορηγήσει θεραπεία σε καρκiνοπαθείς.

         Σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή  καταδικάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr o καθηγητής Ογκολόγος κ.  Γκινόπουλος μετά τα όσα επιεσοδιακά συνέβησαν στο νοσοκομείο"Άγιος Ανδρέας".
       Όλα ξεκινησαν χθες όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος, υπέβαλε μήνυση κατά του Παναγιώτη Γκινόπουλου, διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του ίδιου νοσοκομείου για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γνωστού γιατρού.
        Η Διοίκηση, προέβη στη μήνυση μετά από αναφορές ασθενών πως ο γιατρός δεν τους επέτρεψε για τυπικούς λόγους να υποβληθούν σε χημιοθεραπεία, καθώς για την εισαγωγή ασθενούς στην κλινική απαιτείται η υπογραφή του κ. Γκινόπουλου, που φέρεται να αρνήθηκε.
         Σύμφωνα με την μήνυση όλοι οι συγκεκριμένοι ασθενείς παρακολουθούνται από την γιατρό Αθηνά Χριστοπούλου. Στην αναφορά τους προς τη διοίκηση οι ασθενείς ανέφεραν ότι πρέπει να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α.
         Η απόφαση του συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» να αρνηθεί την χορήγηση της θεραπείας ασθενών με καρκίνο με τη δικαιολογία ότι τους παρακολουθούσε άλλη γιατρός της ίδιας Μονάδας έχει προκαλέσει αίσθηση στους ιατρικούς κύκλους της Πάτρας και όχι μόνο.
        Στο άκουσμα της είδησης προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από γιατρούς της πόλης με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας να εκδίδει (πριν την απόφαση της δικαιοσύνης) σχετική ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «ιατρικά απαράδεκτη».
         Μάλιστα αφήνει αιχμές για «διαφορές μεταξύ συναδέλφων» οι οποίοι όπως τονίζει δεν θα πρέπει να επηρεάζουν την απαιτούμενη θεραπεία και την εξέλιξη της πορείας της νόσου των ασθενών. Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:
          "Η τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Πατρών και το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α., με αφορμή τα γεγονότα στην Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ. Ν. Πατρών, όπου ο συντονιστής διευθυντής της αρνήθηκε να χορηγήσει την προγραμματισμένη θεραπεία σε ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις, επειδή αυτούς τους ασθενείς παρακολουθούσε άλλη ιατρός της Μονάδας, καταδικάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
           Για οποιονδήποτε λόγο εσωτερικής αντιπαράθεσης, η άρνηση χορήγησης προγραμματισμένης χημειοθεραπείας κρίνεται από εμάς ιατρικά απαράδεκτη.
         Στο Δημόσιο Νοσοκομείο η αντιμετώπιση του πάσχοντα γίνεται σε συλλογικό επίπεδο, με θεραπευτικά πρωτόκολλα και με πνεύμα αλληλοκάλυψης και όχι ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό.
          Θεωρούμε αναγκαίο, οι όποιες «διαφορές» μεταξύ ιατρών, να μην αντανακλούν στους ασθενείς και να μην επηρεάζουν την αναγκαία θεραπεία τους και συνακόλουθα την πορεία της νόσου τους.
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, από το THE BEST.
                                    ......................................................................
         Διαβάστε τα διάφορα σχετικά δημοσιεύματα, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: