Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Καρκίνος» με τις χημειοθεραπείες στα Νοσοκομεία!Απίστευτη ταλαιπωρία – Περιμένουν με τις ώρες και φεύγουν… χωρίς το φάρμακο

          Μια απίστευτη ταλαιπωρία και απολύτως δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίες και κραυγές απόγνωσης από καρκινοπαθείς, συνθέτουν το σκηνικό που κυριάρχησε την προηγούμενη Παρασκευή στην Ογκολογική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίον. Και δεν ήταν η μοναδική φορά. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και τρεις μέρες νωρίτερα. Αλλά και πιο πριν...       Δυστυχώς, πρόκειται για μια ασύλληπτα επικίνδυνη ιστορία που επαναλαμβάνεται. Και αυτό επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα για τις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών, οι οποίοι καταφθάνουν από διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδας αλλά και από τα Ιόνια νησιά στο ΠΠΝΠ. Και μετά από ένα πολύπαθο ταξίδι ταλαιπωρίας, απλώς παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής εντελώς άπραγοι - και συνεπώς αγανακτισμένοι. Ειδικά όμως την περασμένη Παρασκευή το ποτήρι ξεχείλισε και συνοδοί καρκινοπαθών βγήκαν εκτός εαυτού - και με το δίκιο τους - μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση. «Ερχόμαστε άλλοι από Πύργο, από Αιτωλοακαρνανία και Αμφιλοχία και άλλοι από Ζάκυνθο ή Κεφαλονιά, ακόμα και Κέρκυρα. Μας βάζουν και περιμένουμε με τις ώρες για να μας πουν    «Λυπούμαστε δεν έχουμε το φάρμακο. Φύγετε...», δηλώνει στον «Κ» ένας συγγενής καρκινοπαθούς από την Αιτωλοακαρνανία. Και την προπερασμένη Τρίτη συνέβησαν απίστευτα πράγματα, όπως κατήγγειλε με δηλώσεις του σε ανάλογο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου προ ημερών ο καρκινοπαθής Γιάννης Γαλανόπουλος. Αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι από τους 19 καρκινοπαθείς που πήγαν στο Νοσοκομείο του Ρίου εκείνη την ημέρα, τελικά βρέθηκε φάρμακο μόνο για τέσσερις. Και αυτό μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν η προϊσταμένη και το προσωπικό, αναζητώντας το φάρμακο σε άλλα νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία. Και βρέθηκαν μόνο τέσσερα τα οποία οι «τυχεροί» ασθενείς πλήρωσαν από την τσέπη τους καλύπτοντας όλη τη συμμετοχή.
           Αιτία η πανελλαδική έλλειψη του φαρμάκουΤο πρόβλημα οφείλεται σε πανελλαδική έλλειψη του φαρμάκου, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δηλώσει ο διοικητής του ιδρύματος Χαράλαμπος Μπονάνος και άλλοι εμπλεκόμενοι. Υπολογίζεται ότι από τις 10 Απριλίου αναμένεται να είναι και πάλι διαθέσιμο το επίμαχο φάρμακο. Την ίδια ώρα, οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη με ισοδύναμα σκευάσματα, και αυτό σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το πρόβλημα για τους ταλαίπωρους ασθενείς.
          Καρκινοπαθείς σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Υπουργό ΥγείαςΣε απευθείας γραμμή με εθελοντές και εκπροσώπους καρκινοπαθών από την Δυτική Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο οποίος ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο του Ρίου, μεταξύ άλλων, και από την Πατρινή εθελόντρια Βίκυ Παξινού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συνεννόηση καρκινοπαθών με τον Υπουργό γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση και απευθείας στο κινητό του τηλέφωνο, επιδεικνύοντας έτσι ο ίδιος το άμεσο ενδιαφέρον του για την επίλυση του ζητήματος.
Aναδημοσίευση από Dete.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: