Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μολών λαβέ, από τους διοικητές των Νοσοκομείων.

        Μετά τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται για τις αντικαταστάσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων. Διαδικασία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς οι νυν διοικήσεις έχουν συσπειρωθεί πίσω από τα δικαιώματα που τους παρέχει η σύμβασή τους, η οποία λήγει το 2017.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
          Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μέχρι χθες δεν είχε σταλεί γραπτό αίτημα υποβολής παραίτησής τους. Οπως επίσης δεν έχει ανοίξει καμία διαδικασία υποβολής αιτήσεων από υποψηφίους. Αντίθετα, οι πληροφορίες φέρουν διάφορα στελέχη του κυβερνητικού σχήματος να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, για τις συγκεκριμένες θέσεις, στα κεντρικά πολιτικά όργανα. Κάτι που δείχνει ότι οι «υπερκομματικές επιλογές» που ευαγγελίζονταν η νυν ηγεσία του υπουργείου, δεν θα είναι τελικά και τόσο υπερκομματικές. Ενα πρώτο δείγμα πήραμε από τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, όπου τα πρόσωπα που επιλέγησαν σχετίζονται, μέσω διαφόρων διαδρομών, με τον ΣΥΡΙΖΑ.
         Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι, σχεδόν το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Αχαΐας, έχουν κάνει ήδη τη νομική προετοιμασία για να υπερασπίσουν το δικαίωμα που τους δίνει η σύμβασή τους.
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
        Πάντως, και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις διοικητών που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη επειδή το υπουργείο προχώρησε πρόωρα στη λήξη της σύμβασής τους και είχαν δικαιωθεί. Το ελληνικό Δημόσιο κλήθηκε να τους καταβάλει χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση που οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων προσφύγουν στη δικαιοσύνη, είναι πιθανό το Δημόσιο να κληθεί να καταβάλει τους μισθούς των τριών ετών που απομένουν για τη λήξη της σύμβασής τους συν το ποσό που πιθανόν να εκδικαστεί για ηθική βλάβη. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γι' αυτό και μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να διατυπώσει εγγράφως το αίτημά της.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-Εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: