Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αγρίνιο: Επέμβαση Εισαγγελέα στο νοσοκομείο για την απευθείας ανάθεση προμήθειας υλικών

         Παραδόθηκαν οι κλήσεις του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου σε όσους είχε επικαλεστεί την μαρτυρία τους ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης, στη μηνυτήρια αναφορά του προς την αντίστοιχη εισαγγελία της πόλης του Αγρινίου στα μέσα Νοεμβρίου του 2014, καθώς και την συμπληρωματική μηνυτήρια  αναφορά του, τον Ιανουάριο του 2015, κατά παντός υπευθύνου.
         Οι μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν στις 26 Μαρτίου 2015 είναι η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας κα Βασιλική Πουρνάρα, ο πρώην διευθυντής της καρδιολογικής κ. Άρης Τζιόβας, το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου Βασίλης Γούλας διευθυντής του φαρμακευτικού τμήματος, ο ίδιος ο μηνυτής και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γεώργιος Βλάχος.
          Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Μερμίγκη αφορούσε μεταξύ άλλων και την αγορά ιατρικού υλικού, όπως είχαμε γράψει και στην «Σ» της 14ης του Νοεμβρίου 2015, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και προδιαγραφών με απευθείας ανάθεση, παρά την ληφθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια του. Εκείνο όμως που βαρύνει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο υλικό που αγοράστηκε προκάλεσε προβλήματα σε ασθενής που το χρησιμοποίησαν.
          Τα άλλα ζητήματα, τα οποία ώθησαν τον κ. Μερμίγκη στην μηνυτήρια αναφορά του, εξ’ όσων με επιφύλαξη μπορούμε να πούμε αφού το υλικό της προανάκρισης παραμένει ακόμα κρυφό, αφορούσαν στην καταστρατήγηση από την πλευρά της διοίκησης της ισομέριας στην κατανομή των εφημεριών, το κλείσιμο των δύο καρδιολογικών κλινικών του Νομού Αιτ/νίας ( Αγρινίου- Μεσολογγίου), και την αδράνεια των υπευθύνων να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους, καθώς και την ανάθεση καθηκόντων σε υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν ούτε καν τα τυπικά προσόντα.
           Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς μετά την σημερινή εξέλιξη, «τα όργανα» στο νοσοκομείο Αγρινίου άρχισαν, και όσοι όλον αυτό τον καιρό κώφευαν, τώρα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Πηγή: agriniotimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: