Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις πρόσθετες Αμοιβές.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της Κυβέρνησης  η Υπουργική Απόφαση που αφορά την ρύθμιση εξόφλησης των πρόσθετων αμοιβών των ετών 2012, 2013 και 2014.
         Αυτήν την απόφαση μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.poedhn.gr/search/item/download/1358_31958d97261e856c7ffef1c6948da364 
                   Μιλάμε για τις οφειλόμενες αργίες-νύκτες του Δεκέμβρη του 2011 και του Μάρτη του 2012, αυτές που κατά αποκλειστικότητα και επίμονα κρατήσαμε στην επικαιρότητα και παλέψαμε ως Σωματείο για την προώθηση και ολοκλήρωση αυτής της διεκδίκησης - εξόφλησης. Μια εξόφληση που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, με την ολοκλήρωση των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών που ήδη ξεκίνησαν και με την προϋπόθεση βεβαίως  ότι θα έλθουν μέσα στις επόμενες ημέρες και  τα χρήματα,  όπως δεσμεύτηκε η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
         Σε ότι αφορά την εξόφληση των δεδουλευμένων από 1/1/2015, όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη,  απαιτείται Νέα Νομοθετική Ρύθμιση. Η νομοθετική ρύθμιση, η τροπολογία που αρνήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής να μπει στο Νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση, που συζητιόταν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, μια τροπολογία που,  όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, θα μπει σε κάποιο παρεμφερές Νομοσχέδιο, που δυστυχώς προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
         Νεότερα  μετά την σχετική συνάντηση  που θα επιδιώξουμε την 2/4/15, όλα τα Δ.Σ των Σωματείων  με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, τον Κον Κουρουμπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: