Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

H Συνέχεια μετά την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ.

           Την ΤΡΙΤΗ 3/3/15, ως γνωστόν, είχαμε την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ του Νοσοκομείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Σωματείου μας.
             Σ΄ αυτήν την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, όπου παραβρέθηκαν οι 21 από 30 Εργαζόμενους (5 δικαιολογημένοι), έγινε λεπτομερής και διεξοδική αναφορά και συζήτηση σε όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Διοικητικές μας Υπηρεσίες και κατ΄ επέκταση οι εκεί Συνάδελφοι - Εργαζόμενοι Διοικητικοί Υπάλληλοι.
            Γι΄ αυτήν την Συνάντηση και τα προβλήματα που κατατέθηκαν, σχετική είναι η παρακάτω επιστολή του Σωματείουμας πρός την Διοίκηση:
         ¨Πάρα πολλά τα Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ Υπάλληλοι του Νοσοκομείου μας και γενικότερα οι Διοικητικές μας Υπηρεσίες. Προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται, παρά τις κατ΄ επανάληψιν παρεμβάσεις μας και που δυστυχώς καθημερινά διογκώνονται.

           Τα προβλήματα αυτά, που δυσχεραίνουν καθημερινά την λειτουργία των εκεί Συναδέλφων μας και καθιστούν αναποτελεσματικές τις Διοικητικές μας Υπηρεσίες, ακόμη μια φορά σας τα γνωστοποιούμε παρακάτω, όπως ακριβώς κατατέθηκαν από τους Συναδέλφους – Μέλη μας, στη σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του προαναφερόμενου κλάδου, που έγινε στις 3/3/15.

  • Κατ΄ αρχήν το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις πάρα πολλές κενές Θέσεις προσωπικού. Οι ελλείψεις προσωπικού πού μεγάλωσαν επικίνδυνα μετά και τις πρόσφατες και μάλιστα πάρα πολλές Συνταξιοδοτήσεις, Συνταξιοδοτήσεις που δυστυχώς δεν αντικαθίστανται.
  • Οι κενές θέσεις μεγαλώνουν από τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις – Αποσπάσεις Προσωπικού προς την 6η Υ.Πε και όχι μόνον, μετακινήσεις – Αποσπάσεις των οποίων ζητάμε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή τους στο Νοσοκομείο.
  • Το πρόβλημα μεγαλώνει από το ανύπαρκτο Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών και την απαράδεκτη αριθμητική στελέχωση των διαφόρων τμημάτων και ιδιαιτέρως την ΑΝΙΣΗ χρέωση των αντικειμένων στους Συναδέλφους μας.
  • Η ανύπαρκτη ενημέρωση και καθοδήγηση για εργασία, για το πώς και από ποιους θα ασκούνται τα διάφορα αντικείμενα. Για εργασίες πού ολοένα προστίθενται σε συγκεκριμένους, οι οποίοι πλέον αγανακτισμένοι βγάζουν κραυγή αγωνίας και αδυναμίας ανταπόκρισης, φωνάζοντας για αξιοποίηση όλων όσων δυνάμεων και δυνατοτήτων υπάρχουν.

           Γι αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση, που δεν πάει άλλο και που εγκυμονεί κινδύνους για την προοπτική λειτουργίας συγκεκριμένων γραφείων και αντικειμένων, ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις προοπτικής, προτού χρειαστεί να προβούμε στις απαραίτητες πλέον κινητοποιήσεις, που επιβάλλει ή αδιάφορη στάση των αρμοδίων. Παρεμβάσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό, της άκρως απαραίτητης ανακατανομής Προσωπικού και βεβαίως Οργάνωσης των Υπηρεσιών.

        Για τα προαναφερόμενα παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ σχετική συνάντηση και ει δυνατόν παρουσία όλων των Διοικητικών Υπαλλήλων ή των Προϊσταμένων τους.¨
                                                  ...............................................
      Δοθείσης της ευκαιρίας να προσθέσουμε ότι η Διοικητική Υπηρεσία, πέρα από τα προαναφερόμενα, βρίσκεται αντιμέτωπη και με τα προβλήματα της θέσης  του Διοικητικού Διευθυντή, όπου σε πρώτη φάση και μάλιστα τον Γενάρη, μετά από κινήσεις της 6ης Υ.Πε είχαμε την αντικατάσταση της Διοικητικής Διευθύντριας και μετά από δύο μήνες και μάλιστα στις 20/3/15 είχαμε και πάλι αλλαγές την επαναφορά της Διοικητικής Διευθύντριας, με αποτέλεσμα τις Διοικητικές Υπηρεσίες στον αυτόματο πιλότο.
       Αναμονή λοιπόν........

Δεν υπάρχουν σχόλια: