Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προς: 1. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης   και                Αθήνα 26.3.15.           
            Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παν Σκουρλέτη                        Αριθ. Πρωτ: 74.      
      2. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
                Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου
Κοιν.: 1. Πρόεδρο Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. κα. Γεωργία Τσουκαλά      
         2. Εκπρόσωπο Εργαζομένων Δ.Σ.      
         3. Σύλλογο Εργαζομένων Λεχαινών      
         4. Σύλλογο Εργαζομένων Αίγιου

                 Κύριοι Υπουργοί,
         Κατόπιν επικοινωνίας με την ΠΟΕΔΗΝ ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. να μετακινήσει υπαλλήλους από τις μονάδες Πύργου και Αιγίου προς την έδρα του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. για να ενισχύσει τη λειτουργία του.
         Με το Ν. 4109/2012 ως έδρες των Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. ορίζονται οι πρωτεύουσες των περιφερειών (εν προκειμένου η Πάτρα) και όχι οι πόλεις που εδρεύουν οι μεγαλύτεροι φορείς.
        Εξαιτίας αυτής της ρύθμισης επιχειρείται μεταφορά προσωπικού από το παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών (υπηρετούν 70 υπάλληλοι) και από το παράρτημα Αιγίου (υπηρετούν 23 υπάλληλοι) προς το Σκαγιοπούλειο Πάτρας όπου υπηρετούν 14 υπάλληλοι.
         Η άκριτη και ανούσια μεταφορά εργαζομένων δεν αντιμετωπίζει τα λειτουργικά προβλήματα, υποβαθμίζει το προσφερόμενο κοινωνικό έργο, ενώ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζομένους, που σε εποχή οικονομικής κρίσης καλούνται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για τη δουλειά τους, κάτι που ισοδυναμεί με περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή εξόντωση.
         Το παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών έχει γίνει κατ’ επανάληψη αντικείμενο αρνητικής προβολής από διεθνή μέσα ενημέρωσης για την κακή κατάσταση στις υποδομές και στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Αυτό οδηγεί σε πρακτικές απαράδεκτες, ξεπερασμένες επιστημονικά και δυσφημεί τη χώρα και τους εργαζόμενους.
         Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα.
Κύριοι Υπουργοί,
         Ζητάμε την άμεση ανάκληση των δυσμενών μετακινήσεων, την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, που θα στελεχώσουν και θα ενισχύσουν τις υπό κατάρρευση προνοιακές μονάδες από τη χρόνια εγκατάλειψη των κυβερνώντων.
          Το κράτος πρόνοιας σε εποχή οικονομικής κρίσης θέλει ενίσχυση και αναβάθμιση κατά προτεραιότητα. Η κινητικότητα του προσωπικού με δυσμενείς επιπτώσεις σε ασθενείς και εργαζόμενους συνιστά απλά διαχείριση της φτώχειας και μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
                     Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: