Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το Σωματείο μας για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2020.

Αριθμ. Πρωτ……..........124.                                         ΠΡΟΣ:  Oλα τα Μέλη του Σωματείου μας.   
Πάτρα……….........30/4/20.                                          ΚΟΙΝ:  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
           1η ΜΑΗ  2020  ΗΜΕΡΑ  ΜΝΗΜΗΣ  k΄  ΤΙΜΗΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  k΄  ΑΓΩΝΑ.               Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι. 
         Η 1η του ΜΑΗ,  είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που με την διαχρονική τους δράση, πάλεψαν και με θυσίες πέτυχαν πολλά, πέτυχαν την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.  
            H 1η ΜΑΗ για όλους εμάς είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, για τα δίκαια αιτήματα μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
         Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια της φετινής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, που μας βρίσκει εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, 
ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ
σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Εργαζόμενους - Μέλη του Σωματείου μας,
τους οποίους ΚΑΛΕΙ σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ
για μια σειρά από ζητήματα-προβλήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας: 
ü Τόσο τα γενικά, όπως είναι τα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά, η ένταξή μας στα ΒΑΕ, τα Μισθολογικά κλπ άλλα εργασιακά μας ζητήματα, 
ü Όσο και τα επιμέρους στον χώρο του Νοσοκομείου μας, όπως είναι τα κτιριακά και χωροταξικά, ο Οργανισμός η ανάπτυξή του και το σίριαλ με τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης όπου οι αναποφάσιστοι Διοικούντες φαίνεται να αναμένουν διάφορους εξωγενείς παράγοντες για να τους κατευθύνουν δεόντως, όπως έγινε με τις πρόσφατες και αναιτιολόγητες αποσπασματικές τους επιλογές, οι ελλείψεις Προσωπικού και η προκλητική διαχείριση των υπαρχόντων, κλπ άλλα.
προβλήματα που επισκιάζονται και δεν αναδεικνύονται, δεν διεκδικούνται σ΄ αυτήν την φάση, λόγω της μάχης και των μέτρων κατά του ύπουλου εχθρού του κορονοϊού, έναν πόλεμο που σαφώς τον δίνουμε απροστάτευτοι και βεβαίως κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωροταξικές και εργασιακές, με αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές, που σαφώς και μας εξοργίζουν, πρακτικές και συμπεριφορές, μπούλινκ, που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού της προσωπικότητας μας.
         Η 1η ΜΑΗ του 2020, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, που αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή, αντιμέτωπους με  μια κυβερνητική  πολιτική που δυστυχώς συνεχίζει την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, τον προκλητικότατο ΕΜΠΑΙΓΜΟ μας  που από την μια μας χειροκροτεί και από την άλλη δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά μας, ούτε μισθολογικά ούτε θεσμικά με την αναγκαία και απαραίτητη πάγια διεκδίκησή μας για ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μια  κυβερνητική πολιτική πού σαφώς έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και όχι μόνον.
           Η 1η ΜΑΗ του 2020, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, να συνεχίζουμε τον αγώνα: 
Ø Για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. 
Ø Για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, με ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ πλήρως ανεπτυγμένο, με επαρκείς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΙΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και βεβαίως ΑΥΞΗΣΗ των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ.
Ø    Για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που αμφισβητούν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Ανθυγιεινό κλπ άλλες κατακτήσεις, διεκδικώντας παράλληλα αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά όλων των κατακτήσεων που μας αφαιρέθηκαν με τα μνημόνια.
Ø Για την Κατάργηση των Αντεργατικών και Αντιασφαλιστικών Νόμων, που παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της υπάρχουσας κυβέρνησης στις πρόσφατες σχετικές νομοθετήσεις δεν άλλαξαν απολύτως τίποτε.
Ø Για την Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες  k΄  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
        Με αφορμή την φετινή  Εργατική Πρωτομαγιά, που  είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων των εργαζομένων, απαιτούμε: 
·        Δωρεάν Δημόσια Υγεία
·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - Μονιμοποίηση εκτάκτων
·        Επαρκή χρηματοδότηση
·        Ένταξη στα ΒΑΕ - Συνέχιση, αύξηση και επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
·        Αύξηση μισθών και εξαιρεσίμων
·        Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
      Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα            
 ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
                       Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.  
                          Αγωνιστικά προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία 
Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: