Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Πλησιάζοντας η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

           Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) σε συνεργασία με τον Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών και την καμπάνια «Nursing Now», αποκαλύπτει ότι σήμερα, υπάρχουν μόλις 28 εκατομμύρια νοσηλευτές/τριες σε παγκόσμιο επίπεδο.
       «Οι πολιτικοί κατανοούν πόσο κοστίζει η εκπαίδευση και διατήρηση του επαγγελματικού νοσηλευτικού προσωπικού, όμως τώρα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που καταλαβαίνουν την πραγματική τους αξία», δήλωσε η πρόεδρος του ICN, Annette Kennedy. «Κάθε ευρώ που επενδύεται στη νοσηλευτική αυξάνει την ευημερία των ανθρώπων και των οικογενειών με τρόπο οφθαλμοφανή σε όλους. 
          Η παρούσα έκθεση υπογραμμίζει τη συμβολή των νοσηλευτών και επιβεβαιώνει ότι η επένδυση στο επάγγελμα του νοσηλευτή αποτελεί όφελος για την κοινωνία, όχι κόστος. Ο κόσμος χρειάζεται εκατομμύρια περισσότερους νοσηλευτές και καλούμε τις κυβερνήσεις να κάνουν το σωστό: να επενδύσουν σε αυτό το υπέροχο επάγγελμα και να δουν τους πληθυσμούς τους να επωφελούνται από το εκπληκτικό έργο που μπορούν να υλοποιήσει μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: