Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις απολύσεις επικουρικών γιατρών στο ΨΝΑ, Δαφνί

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει την επικείμενη απόλυση των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΨΝΑ, Δαφνί. Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι γιατροί αυτοί ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ ότι το Φθινόπωρο θα απολυθούν. Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς των οποίων, ενώ η  διάρκεια της σύμβασης που προβλεπόταν αρχικά ήταν 3 έτη, μειώθηκε σε ένα έτος.
      Σε παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ το απέδωσε «σε λάθος» το οποίο  υποσχόταν, μήνες τώρα, ότι θα διορθωθεί, εμπαίζοντας τους συναδέλφους. Ο ίδιος ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ διαβεβαίωνε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία και ότι η σύμβαση θα παραταθεί  για ακόμη  δύο χρόνια. Αποδείχτηκε ότι οι δεσμεύσεις τους ήταν αίολες.
      Μετά από ένα ατελείωτο μπαλάκι ευθυνών στις πλάτες των συναδέλφων, μεταξύ της διοίκησης του ΨΝΑ Δαφνί, της διοίκησης της 2ης ΔΥΠΕ, της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και πάει λέγοντας, τελικά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της ίδιας της κυβέρνησης τους απολύουν.
Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή απαιτεί:
  • Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τους και να μην να απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός.
  • Να διοριστούν όλοι οι υπηρετούντες επικουρικοί γιατροί σε μόνιμες θέσεις.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: