Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Πάτρα: Η νέα ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

    Ενισχυμένη παρατίθεται η Πάτρα απέναντι στον κορονοϊό, καθώς στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μπήκε πρόσφατα και το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», με μια νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
      Πρόκειται για μια άρτια εξοπλισμένη ΜΕΘ έξι κλινών, η οποία δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο από το μηδέν, στελεχωμένη με άξιο και επιστημονικά καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που παρουσίασε ήδη την πρώτη του επιτυχία, με το εξιτήριο που πήρε προ ημερών, ένας 52χρονος πατρινός ασθενής. 
     Η νέα ΜΕΘ δημιουργήθηκε σε συνθήκες υγειονομικού «πολέμου», εν μέσω πανδημίας και σε αυτό συνέβαλλαν όλοι. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, εξήρε την προσπαθεια που κατέβαλλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για να υπάρξει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. 
     Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Ηλία Θεοδωρόπουλο, δεν είναι υπερβολή να τονίστεί ότι, αυτή η ΜΕΘ δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, εν μέσω πανδημίας. Η πτέρυγα πριν την πανδημία λειτουργούσε εντελώς διαφορετικά, στεγάζοντας τέσσερις κλινικές. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών, η νέα ΜΕΘ δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες με τη βοήθεια όλου του προσωπικού και χάρη στη συμβολή του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, η νέα κλινική λοιμώξεων απέκτησε σύγχρονα μηχανήματα και επιπλέον προσωπικό. Να σημειωθεί ότι οι κλίνες της ΜΕΘ κορονοϊού, διαθέτει τους πλέον σύγχρονους αναπευστήρες, που αποτελούν δωρεά ιδιωτικής εταιρείας.
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: