Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ:ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Φιλοξενούν 3.000 άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Σε αντίξοες συνθήκες οι λιγοστοί εργαζόμενοι προσπαθούν να αποφύγουν κρούσματα κορωνοϊού. Και όμως δεν λαμβάνουν Δώρο Πάσχα.

ΑΘΗΝΑ 14/4/2020                ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κα. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2786                     ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ   ΜΟΝΑΔΕΣ
Φιλοξενούν 3.000 άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά και ηλικιωμένους.
Σε αντίξοες συνθήκες οι λιγοστοί εργαζόμενοι προσπαθούν να αποφύγουν κρούσματα κορωνοϊού.
Και όμως δεν λαμβάνουν Δώρο Πάσχα.
Κυρία Υπουργέ,
      Στις 35 Προνοιακές Μονάδες της χώρας φιλοξενούνται 3.000 άτομα, παιδιά και ηλικιωμένοι με ειδικές ανάγκες. Σε επιφυλακή είναι οι λιγοστοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες της χώρας. Εργάζονται νυχθημερόν εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΟΔΥ αποφυγής κρουσμάτων κορωνοϊού σε φιλοξενούμενους που θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή.
       Θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού γιατί άθελά του μπορεί να γίνει εστία μετάδοσης του ιού. Θα πρέπει να γίνονται test στο προσωπικό που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σε κανέναν.
       Στις Προνοιακές Μονάδες υπηρετούν 2.600 υπάλληλοι στις 5.000 οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού που μερικώς καλύφθηκαν με την πρόσληψη 500 εκτάκτων υπαλλήλων.
     Θα πρέπει να τους αναγνωριστεί από την πολιτεία η προσπάθεια.
• Να βελτιωθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.
• Να μονιμοποιηθεί όλο το έκτακτο προσωπικό.
• Να χορηγηθεί το Δώρο Πάσχα

  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει στην χορήγησε του Δώρου Πάσχα και στους εργαζόμενους των Προνοιακών Μονάδων.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: