Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Πολύ μεγάλη αδικία η μη καταβολή του ειδικού επιδόματος (δώρο Πάσχα) στους Προνοιακούς υπαλλήλους

ΑΘΗΝΑ 22/04/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:2788                                                            ΠΡΟΣ:  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

               Σε επιφυλακή οι Προνοιακές Μονάδες.                             Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε Βρεφοκόμο του Κέντρου Βρεφών Μητέρα
Πολύ μεγάλη αδικία η μη καταβολή του ειδικού επιδόματος (Δώρο Πάσχα) στους 2600 Προνοιακούς υπαλλήλους

       Οι Προνοιακές Μονάδες είναι ευαίσθητοι χώροι φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων βρεφών (Κέντρο Βρεφών Μητέρα) και ατόμων ηλικιωμένων, παιδιών με ειδικές ανάγκες (άλλες Προνοιακές Μονάδες).
        Οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο σύνολο 2600 από 5000 που ήταν πριν τα μνημόνια βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορωνοϊού στις Μονάδες που θα ήταν θανατηφόρα για τους περιθαλπόμενους. Περισσότερο λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας γιατί οι ίδιοι μπορεί να είναι φορείς του ιού και υπάρχει κίνδυνος να το μεταδώσουν στους περιθαλπόμενους. Είδαμε ότι στις άλλες χώρες η μαύρη τρύπα διάδοσης του ιού ήταν Προνοιακές Μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
      Οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια δίνουν και την ψυχή τους για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού στους φιλοξενούμενους.
      Με βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ ελήφθησαν 1000 δείγματα σε εργαζόμενους και δειγματοληπτικά σε περιθαλπόμενους. Βρέθηκε να νοσεί μία Βρεφοκόμος στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα.
     Ελήφθησαν δείγματα από τα 13 βρέφη που φιλοξενούνται στην εν λόγω πτέρυγα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες της χώρας παρέχεται νοσηλεία και περίθαλψη.
       Εξ’ αυτού του λόγου μέχρι την μνημονιακή περίοδο οι Προνοιακές Μονάδες εποπτεύονταν από το Υπουργείο Υγείας. Το έτος 2012 πέρασαν στο Υπουργείο Εργασίας. Είναι λοιπόν μέγιστη αδικία οι 2600 εργαζόμενοι της Πρόνοιας (νοσηλευτές, γιατροί και άλλα αντίστοιχα επαγγέλματα με τις υπηρεσίες υγείας) να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο στο ζήτημα της χορήγησης του ειδικού επιδόματος (Δώρο Πάσχα). Δεν τους καταβλήθηκε και η κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση για δημοσιονομικούς λόγους.
       Ζητάμε άμεσα την αναγνώριση των προσπαθειών των εργαζομένων στην Πρόνοια και την καταβολή του εν λόγω επιδόματος.
                                                                     Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: