Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Επιστολή-Παρέμβαση για τα κακώς κείμενα......

Αριθμ. Πρωτ:……117.       ΠΡΟΣ:Διοικητή Γ.Ν Πατρών.
Πάτρα…….....21.4.20.           Κον Θεοδωρόπουλο  Ηλία
 k΄ Διοικητά
      Πάρα πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί και σας έχουμε επισημάνει τα κακώς κείμενα στην Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας και όχι μόνον, ζητήματα που καθημερινά μας βομβαρδίζουν οι έντονα αγανακτισμένοι γι΄ αυτά Συνάδελφοί μας.
        Σε συνέχεια λοιπόν των τελευταίων σχετικών παρεμβάσεών μας, παρακάτω  σας επισημαίνουμε κάποια απ΄ αυτά:
α). Τα συμβαίνοντα στο αναισθησιολογικό τμήμα, όπου λόγο των ανούσιων μετακινήσεων στα ΤΕΠ των Συναδελφισσών Αθανασοπούλου και Οικονόμου ούτε όλα τα ρεπό της εβδομάδας δίνονται κανονικά, ούτε το δίκαιο αίτημα της άδειας ειδικού σκοπού χορηγείται στην Συναδέλφισσα Ντέμιτσα.
β). Τα συμβαίνοντα στο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ, όπου δόθηκε η κατεύθυνση της ένταξής τους στις βάρδιες της παθολογικής, παρά την δική σας διαφορετική και βεβαίως θετική δέσμευση, για την αυτόνομη λειτουργία του προαναφερόμενου τμήματος, όπως αυτή προσδιορίζεται και από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου. Τα ήξεις-αφήξεις και οι πολλές γνώμες και αλλεπάλληλες διαφορετικές εντολές και κατευθύνσεις,  σαφώς δεν τιμούν την Διοίκηση και την υπηρεσία, δεν είναι θετικές εξελίξεις και δυστυχώς μας οδηγούν στον μονόδρομο απ΄ ότι φαίνεται των κινητοποιήσεων.
γ). Οι απαράδεκτες και αναποτελεσματικές μετακινήσεις προς την ΜΕΘ, μη εκπαιδευμένων Συναδελφισσών, τόσο από το χειρουργείο όσο και από το αναισθησιολογικό, ακόμη και από τις Νοσηλευτικές ειδικότητες, μετακινήσεις που επί της ουσίας θα αρχίσουν να προσφέρουν μετά από την τρίμηνη αναγκαία εκπαίδευσή τους, τότε δηλ. που θα χρειαστεί να επιστρέψουν πάλι στα τμήματα τους, γιατί η ΜΕΘ μετά και την πρόσφατη ενίσχυσή της με το νεοπροσληφθέν γι΄ αυτήν προσωπικό δεν θα έχει πρόβλημα και δεν θα χρειάζεται την παραμονή αυτών των εκεί μετακινημένων Συναδελφισσών, που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ και μάλιστα από σήμερα να επιστρέψουν στα τμήματά τους.
       Αυτές οι μετακινήσεις μας προκαλούν διπλά όταν βλέπουμε να αφορούν ακόμη και την αναπληρωματική Νοσηλεύτρια της επιτροπής λοιμώξεων όπου ήταν και είναι απαραίτητη και χρήσιμη, όπως χρήσιμη θα ήταν και η ετέρα Συναδέλφισσα των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων που μετακινήθηκε κι΄ αυτή στην Παθολογική.
       Αυτές οι μετακινήσεις μας εξοργίζουν διπλά όταν βλέπουμε να μετακινούνται από την ΜΕΘ προς άλλα τμήματα, άλλες Νοσηλεύτριες που πρόσφατα εκπαιδεύτηκαν γι΄ αυτόν τον σκοπό και να μην προωθούνται προς τα εκεί, εάν και εφόσον υπήρχε ανάγκη, άλλες ήδη εκπαιδευμένες και έμπειρες που δεν τις άγγιξε κανένας.
δ). Προβλήματα βεβαίως υπάρχουν και σε άλλα τμήματα, όπως στην Ορθοπεδική, όπου εκεί βλέπουμε να κάνει απογευματινή και νυκτερινή βάρδια μόνον ένα άτομο.
ε). Προβλήματα υπάρχουν και με την στελέχωση της Β΄ Παθολογικής που δυστυχώς αντιμετωπίζεται ως ό φτωχός συγγενής. Χρειάζεται η ενίσχυσή της με νεοπροσληφθέντες που θα κάνουν πλήρες ωράριο, προς αντικατάσταση και των 3 αδειών ειδικού σκοπού που δόθηκαν, αλλά και εκείνων που εκκρεμούν.
στ). Προβλήματα σαφώς δημιουργούνται και με τις τοποθετήσεις των νεοπροσληφθέντων, όπου βλέπουμε να μην καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες, όπως είναι των βοηθών θαλάμων και όχι μόνον. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του τμήματος των Εργατών, όπου άνδρες ικανοί να βοηθήσουν αυτόν τον κλάδο προωθούνται σε άλλες υπηρεσίες που σαφώς δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν τα δέοντα.
ζ). Προβλήματα βεβαίως συνεχίζουν να υπάρχουν και με την άδεια ειδικού σκοπού, όπου δεν έγινε σωστή, αντικειμενική και οργανωμένη έγκριση.  Πρόβλημα υπάρχει με τις εγκρίσεις αδειών ειδικού σκοπού, αυτές που σχετίζονται  με τα προβλήματα υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση, με προτεραιότητα αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως ο Συνάδελφος Καυκάς, που εργάζεται ως Τραυματιοφορέας.
      Πέρα από τα προαναφερόμενα, δοθείσης της ευκαιρίας, σας επισημαίνουμε  επίσης:
α). Με αφορμή κάποια από τα προβλήματα της εφημερίας της τρίτης όπου εμπύρετα περιστατικά έφθασαν μέχρι τα ΤΕΠ χωρίς κανέναν έλεγχο, επισημαίνουμε την ιδιαίτερη προσοχή που χρειάζεται σ΄ αυτόν τον τομέα και την αναγκαιότητα της προμήθειας και χρήσης στην υποδοχή θερμομέτρων κεφαλής.
β).  Προβλήματα υπάρχουν και με την επιτροπή λοιμώξεων. Πέρα από την ενίσχυση της εκεί λειτουργούσας Νοσηλεύτριας, που παρά τις τρικλοποδιές υπερβάλλοντας εαυτόν χωρίς ρεπό και υπερωρίες κάνει σωστή και αποδοτική δουλειά, προβλήματα μας καταγγέλλονται και για αυταρχικές συμπεριφορές της επικεφαλής που κακώς υπάρχει σ΄ αυτήν την επιτροπή όπου βάσει των κείμενων διατάξεων θα πρέπει να προΐσταται Λοιμωξιωλόγος ή Μικροβιολόγος, πρόβλημα που αντανακλά και στην συντονιστική επιτροπή λοιμώξεων όπου δεν συμμετέχει ή αναγκαία και απαραίτητη ειδικότητα του Λοιμωξιωλόγου.
    k΄ Διοικητά
          Επαναφέρουμε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα που δεν είναι και τα μόνα, πραγματικά προβλήματα και μάλιστα έντονου προβληματισμού και οργής των Συναδέλφων μας, προβλήματα που καθημερινά μας μεταφέρουν οι Συνάδελφοί μας, ζητώντας προσωπικά την παρέμβασή σας για την αντιμετώπισή τους.
        Ζητάμε την επαναφορά όλων στις θέσεις που κατείχαν, να σταματήσει το δυσλειτουργικό και επικίνδυνο πήγαινε-έλα, να γίνεται καλύτερη διαχείριση των νεοπροσληφθέντων που θα πρέπει να τοποθετούνται όχι βάσει συμπαθειών, αλλά για να καλύπτουν επι ίσοις όροις και αντικειμενικά τα κενά που δημιουργούν οι άδειες ειδικού σκοπού, με ιδιαίτερη βεβαίως έμφαση στα τμήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν πλήρως και εκείνα που δεν καλύπτονται  πλήρως και σωστά οι βάρδιες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: