Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία – Σύνθημα: «Σταματήστε την πανδημία» - Συνεχίζεται δυστυχώς ακόμη η αδιαφορία σύστασής της στο Νοσοκομείο μας, παρά τις επισημάνσεις μας.

          Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» με στόχο την περαιτέρω προβολή του θέματος της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών σε διεθνές επίπεδο.
        Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει επίσης καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Ελεύθερων Συνδικάτων ως Ημέρα Μνήμης των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα.
       Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΑΥ για το 2020.
     «Σταματήστε την πανδημία: η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές». Υπεύθυνη για τον συντονισμό της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου είναι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).
      Περισσότερο από ποτέ, η φετινή διεθνής ημέρα πρέπει να προβάλει εντονότερα τη σημασία της καθιέρωσης ασφαλών πρακτικών στους χώρους εργασίας και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ). διαδραματίζουν οι υπηρεσίες επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ).
    Η τριμερής συμμετοχή, ο ακρογωνιαίος λίθος του έργου του EU-OSHA και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση της ΕΑΥ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης που διανύουμε σήμερα αλλά και μακροπρόθεσμα, και για να είμαστε προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη στο μέλλον.
      Όλοι πλήττονται από την παγκόσμια πανδημία COVID 19 και από την κρίση που έχει προκληθεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
      Δείτε την ειδική σελίδα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2020
                                                                                  ΠΑΤΡΑ 27-04-2020
Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΙΟΝ. ΝΗΣΩΝ
            Βασιλική Σεϊντή
    Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: