Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Θα παραδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 το πολυώροφο του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας;

         Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργασίες στο πολυώροφο κτίριο του Αγίου Ανδρέα, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές μετά τον σεισμό του Ιουνίου του 2008. Αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος, οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και αυτή τη στιγμή οι πιστώσεις αρκούν μέχρι τον Ιούνιο και η συνέχεια και ολοκλήρωσή τους αναμένεται με νέα εκταμίευση. Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Μάλιστα , όπως εξηγεί ο κ. Πετρόπουλος, το χρονοδιάγραμμα είναι απαραίτητο να τηρηθεί απαρέγκλιτα δεδομένου ότι τα κονδύλια προέρχονται από το ΕΣΠΑ και το έργο δεν εντάσσεται στα έργα – «γέφυρα» μεταξύ του παλαιού και του νέου ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα αν δεν ολοκληρωθεί η Ελλάδα να απειλείται με επιστροφή χρημάτων.

       Στην παρούσα φάση οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου αφορούν στην κατασκευή των τοιχίων των δαπέδων, των wc κ.α., ενώ έχει παραγγελθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός
Ό κ. Πετρόπουλος διευκρινίζει μάλιστα ότι ο εργολάβος έχει πει ότι μπορεί να ολοκληρώσει έγκαιρα το έργο ίσως και ένα μήνα πριν αν η ροή της χρηματοδότησης είναι απρόσκοπτη.
        Στο νέο επταώροφο κτίριο θα στεγαστούν κλινικές που τώρα είναι στο κτίριο του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου, ενώ θα γίνει καλύτερη ανάπτυξη των κλινικών που τώρα στεγάζονται στη διώροφη νέα πτέρυγα .
        Το κτίριο αποτελείται από ένα υπόγειο, ισόγειο και επτά ορόφους και το έργο αφορά στην εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών, καθώς και στην προμήθεια – εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο κτίριο αυτό, ο οποίος έχει παραγγελθεί, τονίζει ο κ. Πετρόπουλος.
Επιπλέον το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου επισημαίνει από τώρα την ανάγκη πρόσληψης του απαραίτητου ιατρικού και όχι μόνο, προσωπικού και ο Πρόεδρός του θα το θέσει στη συνάντηση που θα έχει μαζί με εκπροσώπους άλλων σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, με τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, στις 2 Απριλίου,ενώ με παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ θα ζητηθεί η σύγκλιση σύσκεψης φορέων ώστε να ζητηθεί η κατ΄εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού
        Επιπλέον τα Σωματείο έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του νοσοκομείου εδώ και ένα περίπου μήνα να συζητηθεί το θέμα του τρόπου ανάπτυξη των κλινικών ενόψει της παράδοσης του κτιρίου, ωστόσο όπως επισημαίνει ο Κώστας Πετρόπουλος λόγω της εμπλοκής που έχει προκύψει με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορεί να συμμετέχει στο ΔΣ, δεν είναι δυνατές οι συνεδριάσεις.
ΠΗΓΗ: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: