Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ΠΟΕΔΗΝ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Πέρα από τη γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης!
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Επετειακή μνήμη της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο!
Η ιστορική αναδρομή στις αιματοβαμμένες εργατικές διεκδικήσεις στον Καναδά 1872, στο Σικάγο 1886, στην Ελλάδα 1892, αφορά στους εργατικούς αγώνες στις ηρωικές εξεγέρσεις στις θυσίες για :
• Βελτίωση συνθηκών εργασίας
• Αμοιβές – ωράρια
• Κοινωνική Ασφάλιση
• Υγεία – Παιδεία
• Κοινωνική Δικαιοσύνη
• Ειρήνη
Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα όμως έχουν χαθεί! Ιδιαίτερα τη τελευταία 5ετία οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο και δη στην Ελλάδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διαρκή λιτότητα, με τραγική μείωση των εισοδημάτων μας, με συνεχείς απώλειες σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα μας.
Η σημερινή αντιμετώπιση δυστυχώς δεν διαφοροποιείται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διορθωτικές παρεμβάσεις δήθεν, επικοινωνιακή πρακτική, προσπάθεια εντυπωσιασμού και η ουσία παραμένει στα αζήτητα!
Επίκληση παλαιών δοκιμασμένων και χρεοκοπημένων μεθόδων!
Παραπέμπονται στις μακρινές καλένδες όλες οι δεσμεύσεις! Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε βάθος 2ετίας, λεκτικά, φορολογία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν απαντάται πουθενά. Και το γνωστό μη εξαιρετέο άλλοθι: «ο πρώην που ήταν κατά τεκμήριο κακοί μας έδεσαν πισθάγκωνα»!
Κινήσεις με χρονικό ορίζοντα βραχύ, να αντιμετωπίζονται όπως – όπως τα καθημερινά. Τα σπουδαία – τα μεγάλα – οι πολιτικές – η ανακούφιση – το φως στο τούνελ αργεί – σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό....!
Ο κόσμος της εργασίας ωστόσο, συνεχίζει να υποφέρει, να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες του, να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία – αμοιβές – κόστος ζωής – πρόσβαση στα δημόσια – κοινωνικά αγαθά. Η επικοινωνία καλά κρατεί!
Η διαχείριση ακροβατεί σε ιδεοληψίες και σε πρακτικές αντικρουόμενες μεταξύ τους, εξελίσσεται σε τρικυμία στο ποτήρι.
Δεν έχει να κάνει με αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, έχει να κάνει με μια πραγματικότητα που δεν βάζει το χέρι της στα τρυπήματα των καρφιών, με μια πραγματικότητα που κατά περίπτωση, ωραιοποιείται ή καταβαραθρώνεται, ανάλογα με το ποιος εκτιμάται ότι μπορεί ευκολότερα να αποδειχτεί φταίχτης.
Δεν έχουμε σκοπιμότητα να βάζουμε στόχους πολύ υψηλούς – έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πιαστούν.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα και τα δεδομένα ΆΜΕΣΑ! Τα υπεσχημένα δηλαδή! Ούτε παραπάνω! Ούτε παρακάτω!
Αυτά που τη τελευταία 5ετία καταγγείλαμε κατ' επανάληψη και αυτά που μας διασφάλιζαν ως άλλη πολιτική. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν τη διαπιστώσαμε.
Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία αλλά και η ρήξη και η ανατροπή.
Πορευόμαστε και εφέτος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ.
Προκηρύσσουμε 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση. Συμμετέχουμε στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που οργανώνουν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ
• Για την Αττική στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.
• Για την Περιφέρεια στις Συγκεντρώσεις που καλούν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: