Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015.


      1η ΜΑΗ 2015 ΗΜΕΡΑ  ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ  κ΄ ΑΓΩΝΑ 

                      Συναδέλφισσες  k Συνάδελφοι.

       Το Δ.Σ του Σωματείου μας απευθύνει θερμό Αγωνιστικό χαιρετισμό, προσκλητήριο Eνότητας και Αγώνα, προς όλους τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους-Μέλη του Σωματείου μας, καλώντας τους σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση των Συνδικάτων, την 1η του ΜΑΗ στις 10:30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

        Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκει όλους τους Εργαζόμενους να  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τον ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΔΙΑΡΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, αντιμέτωπους με την τραγική μείωση των εισοδημάτων μας, με συνεχείς απώλειες στα Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Κοινωνικά μας δικαιώματα.

        Βρισκόμαστε απέναντι σε μια κατάσταση που δεν διαφοροποιείται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Βιώνουμε μια επικοινωνιακή πολιτική, μια προσπάθεια εντυπωσιασμού,  με ξεχασμένη την ουσία. Όλα δηλ να παραπέμπονται στις καλένδες.       

         Με την επικοινωνία λοιπόν καλά να κρατεί και τον κόσμο της εργασίας ωστόσο, να συνεχίζει να υποφέρει, να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες του, να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία – αμοιβές – κόστος  ζωής – πρόσβαση στα δημόσια – κοινωνικά αγαθά, κλπ.

         Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους Εργαζόμενους και τα Συνδικάτα να διεκδικούν τα αυτονόητα και τα δεδομένα ΑΜΕΣΑ! Τα υπεσχημένα δηλαδή! Ούτε παραπάνω! Ούτε παρακάτω! Αυτά που τη τελευταία 5ετία καταγγείλαμε κατ’ επανάληψη και αυτά που μας διασφάλιζαν ως άλλη πολιτική, που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν τη βλέπουμε.

        Η 1η ΜΑΗ του 2015, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμέτωπους με μια πολιτική που συνεχίζει δυστυχώς να αποδέχεται:

ü Την Υποχρηματοδότηση  των Νοσοκομείων, αφού αποδέχεται τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς, την ΕΣΑΝ. ΑΕ και όχι μόνον.

ü Την Υποστελέχωση των μονάδων Υγείας από Προσωπικό και Ιατρούς.

ü Τις Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Νοσοκομείων Τμημάτων και Υπηρεσιών, μειώσεις κλινών και Οργανικών θέσεων, αφού αποδέχονται τον Υγειονομικό χάρτη.

μια  πολιτική πού έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας που δυστυχώς υποβαθμίζονται.

           Η 1η ΜΑΗ του 2015, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ - που ακόμη λειτουργούμε με εκκρεμή τα κτιριακά μας προβλήματα και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, με ελλιπέστατο προϋπολογισμό και με πάρα πολλές ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών - αγωνιζόμενους:

Ø για να Υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Ø για να Περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά αγαθά, με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και βεβαίως την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.       

Ø για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις  πολιτικές που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ το ΕΣΥ και ΒΛΑΠΤΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μας βρίσκει να Α Γ Ω Ν Ι ZOM Α Σ Τ Ε 

Ø Για Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.

Ø Για Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Ø Για Επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.

Ø Για Κατάργηση των Αντεργατικών και Αντιασφαλιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τόσο κατά την περίοδο των μνημονίων και όχι μόνον.

Ø Για Αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων της Εργασίας.

Ø Για Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, το οποίο με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει, αλλά και με τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, τη φοροκλοπή και ταυτόχρονα με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ της χώρας μας.

Ø Για την Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ø Για να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών, για να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις πού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ø Για να αποκτήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών και να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Ø Για να καταβληθούν ΑΜΕΣΑ σε όλους μας τα οφειλόμενα  για τις  Αργίες και τα Νυκτερινά, που υποχρεωτικά μας επιβάλλονται να κάνουμε.

Ø Για να λειτουργήσει ΠΛΗΡΩΣ και ΣΩΣΤΑ, το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ,  όπως το θέλει, το περιμένει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.

            Συναδέλφισσες  k  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι

   Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ




Όλοι και όλες λοιπόν στην  Απεργιακή Συγκέντρωση των  Συνδικάτων  την 1η του ΜΑΗ, στις 10:30 το Πρωϊ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης,μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: