Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ του Σωματείου μας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.



ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΞΥΡΙΖΟΥΝ
KAI ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
      Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας, συνεπώς και το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να στηρίξουν τις υφιστάμενες  λειτουργικές τους  ανάγκες, με σημαντικές επιπτώσεις και καθημερινά τραγικές καταστάσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
    Παρά ταύτα η κυβέρνηση αποφάσισε να εκδώσει αυτήν την απαράδεκτη ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης και να την εφαρμόσει δυστυχώς και στο ΕΣΥ.
       Η Κυβέρνηση με την Πράξη  Νομοθετικού περιεχομένου και με το πρόσχημα της εξεύρεσης χρημάτων για την πληρωμή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα,
- τόσο των Δήμων ακόμη και στα  ανταποδοτικού χαρακτήρα ποσά,
- όσο και στις περιφέρειες όπου θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος στην υλοποίηση συγκεκριμένων δομών και δράσεων αλλά και έργων όπου και εκεί υπάρχουν Εργαζόμενοι που θέλουν και εξαρτώνται από την ροή αυτών των χρημάτων,
- αλλά και στα Νοσοκομεία όπου είναι γνωστές σε όλους οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και όχι μόνον και οι δυσχέρειες εξ΄ αιτίας τους στην καθημερινή μας λειτουργία.
      Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων που φαίνεται να γίνεται και στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ όπου ανέρχονται στο ποσό των 2 εκ. ευρώ, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας και αυτά που έγιναν στο παρελθόν, αλλά και τον προϋπολογισμό μας, τον προϋπολογισμό των 13,7 εκ ευρώ έναντι των 53,3 του 2009 και ιδιαιτέρως τις ανάγκες μας, είναι σίγουρο ότι  δεν δίνουν περιθώρια ανάπτυξης, πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και το χειρότερο θέτουν σε κίνδυνο την κτιριακή ολοκλήρωση, αλλά και την αναγκαία και απαραίτητη μεταστέγασή μας και όχι μόνον.
         Καταγγέλλουμε λοιπόν και καταδικάζουμε αυτήν την προαναφερόμενη ενέργεια, την πρακτική που αποδεικνύει την τεράστια αδυναμία της κυβέρνησης να εκπονήσει ένα αξιόπιστο και αμοιβαία αποδεκτό σχέδιο που να υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, τακτική που βάζει σε σοβαρές περιπέτειες, υπηρεσίες και οργανισμούς, αλλά και την χώρα.

    Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ αυτής της αντιδημοκρατικής ενέργειας, αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων.
       Ζητάμε από τούς Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, τα Δ.Σ των Νοσοκομείων, κλπ άλλους, να μην εφαρμόσουν αυτήν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: