Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Aπόφαση της 4ης/15 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/4/15, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από
σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
- Την σχετική εισήγηση στη Σύσκεψη φορέων που
      έχουμε προγραμματίσει για την Δευτέρα 27/4/15.
- Tις Εξελίξεις με τις Αργίες και τα Νυκτερινά.
- Τις εξελίξεις στην Καθαριότητα του Νοσοκομείου.
- Την Εργατική Πρωτομαγιά του 2015.
- Την Παγκόσμια  Ημέρα Νοσηλευτικού.
- Διάφορα  τρέχοντα  ζητήματα  και  Ενημερώσεις.      
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν, ο Πελεκούδας, η Ασλανίδη, ο Σουγλέρης και ο Ντάβλας, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αφού έκανε μια Αναδρομή-Εκτίμηση για το διάστημα πού μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή μας μέχρι και σήμερα, αναφέρθηκε:
Κατ΄ αρχήν στις εξελίξεις  σε ότι αφορά την καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών παρελθόντων ετών, μια καταβολή όπου, αν εξαιρέσουμε αυτήν που αφορούσε τον μήνα Μάρτη του 2012 που ήδη δρομολογήθηκε  και θα καταβληθεί στις 27/4/15, στις υπόλοιπες υπάρχει πρόβλημα και γι΄ αυτό τον λόγο ζήτησε να σταματήσει η σχετική συνεδρίαση και να ανέβουμε όλοι στη Διοίκηση, προκειμένου παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων να ζητήσουμε επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις και στη συνέχεια να επανέλθουμε και να συνεχίσουμε την συνεδρίασή μας, με τα δεδομένα που θα έχουμε, όπως και έγινε.
-  Στη συνέχεια στην επικείμενη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, στην σχετική εισήγηση που προτίθεται να κάνει, αλλά και στις επιδιώξεις  και τους στόχους αυτής της συγκεκριμένης διαδικασίας.
- Ακόμη στις εξελίξεις στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του Νοσοκομείου, όπου κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς συνεργείο.
-   Επίσης στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2015, όπου όπως είπε, θα πρέπει να βγει σχετική ανακοίνωση του Σωματείου μας  που θα αναφέρεται σε όλα εκείνα τα ζητήματα που παλεύουμε και διεκδικούμε ως Συνδικαλιστικό όργανο, μια ανακοίνωση που θα καλεί παράλληλα όλους τους Συναδέλφους –Μέλη μας να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ που θα γίνει εκείνη την ημέρα από τούς Συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής μας, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
-   Αλλά και στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, την διοργάνωση από κοινού με την Νοσηλευτική Διεύθυνση σχετικής Γιορτής.
     Στη συνέχεια:
       Μετά από σχετικές ερωτήσεις και  τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και αφού ακολούθησε η απαραίτητη  σχετική διαλογική συζήτηση, αλλά και προτάσεις, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
-   Η συνέχιση των επαφών και των πιέσεων για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ, όπου εάν και  εφ΄ όσον δεν έχουμε κάποιες  εξελίξεις μέχρι τις 27/4/15, προχωράμε στην υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης Συνεδρίασης μας, δηλ. σε Γενική Συνέλευση και Κινητοποιήσεις.
-   Εγκρίθηκε η εισήγηση για την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, όπου συμφωνήθηκε να αναδειχθούν  τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με έμφαση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης της ΜΕΘ στις 15 κλίνες και βεβαίως την παραπέρα ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΑΣ.
-   Έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με την Πρωτομαγιά και κάλεσμα για  συμμετοχή όλων των Συναδέλφων – Μελών μας, στις σχετικές κινητοποιήσεις  μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
-   Συνδιοργάνωση  με την Νοσηλευτική Διεύθυνση της σχετικής Γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού, εγκρίνοντας και την σχετική δαπάνη γι΄ αυτήν. Παράλληλα προκήρυξη  3ωρης  ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλου του Νοσηλευτικού Κλάδου στην ΠΥΛΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην Διοίκηση.
-  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης , βάσει της οποίας παίρνει τα διαθέσιμα υπόλοιπα, των Περιφερειών, των Δήμων, των Νοσοκομείων κλπ άλλων φορέων.
-   Ανακοίνωση-Ψήφισμα για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: