Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των Σωματείων και η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.

        Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει με παλαιότερες αναρτήσεις μας, την Πέμπτη 2/4/15, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μετά από σχετική πρωτοβουλία και απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ η ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ, στην οποία ως γνωστόν Συμμετείχαμε.
           Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας είχαμε παράσταση ΟΛΩΝ στον Υπουργό Υγείας, τον Κον Κουρουμπλή, όπου εκτός από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο μίλησαν και αρκετοί Πρόεδροι Σωματείων.
         Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος έθεσε:
     - Κατ΄ αρχήν τα ζητήματα της Υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και ιδιαιτέρως του Νοσοκομείου μας, για το οποίο ζήτησε την πρόσληψη 300  Ατόμων, δεδομένου ότι οι πάλαι ποτέ 1250 που έχουμε μείνει μόλις 600 και δυστυχώς με πτωτική πορεία δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών μας και ιδιαιτέρως την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου, μετά την επικείμενη κτιριακή του ολοκλήρωση.
     - Τα ζητήματα της Υποχρηματοδότησης, λέγοντάς του χαρακτηριστικά τα στοιχεία των προϋπολογισμών του Νοσοκομείου μας, όπου από τα 53 εκ ευρώ του 2009 έχουμε φθάσει στα 13,5 το 2015. κατάσταση που δεν μας εγγυάται την πλήρη και σωστή λειτουργία μας.
       - Τα προβλήματα των διώξεων στην 6η Υ.Πε, όπου πέρα από την καταγγελία της Διοίκησης και παραδιοίκησης των διωκτών, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του εκεί Νομικού Συμβούλου του Κου Λεπίδα.
      -  και βεβαίως τα ζητήματα με την μη καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών, τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, την Βαθμολογική εξέλιξη των Συναδέλφων και το ανενεργό Δ.Σ του Νοσοκομείου.
      Η τοποθέτηση του Υπουργού καταγράφεται στα παρακάτω δημοσιεύματα:
      ¨ Συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ για να συζητηθεί η διαδικασία των προσλήψεων και η επίσπευσή τους θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, την ερχόμενη εβδομάδα.
         Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων να συμμετάσχει σε αυτήν, ορίζοντας 2-3 εκπροσώπους της, κατά την ευρεία συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κέντρων υγείας και οργανισμών του υπουργείου Υγείας, χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου.
        Οι εκπρόσωποι έθεσαν στον υπουργό καίριας σημασίας ζητήματα μεταξύ των οποίων οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το ζήτημα πληρωμής των υπερωριών, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας ορισμένων νοσοκομείων.
          Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως η νέα πολιτική ηγεσία θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς Υγείας καθώς ο διάλογος είναι πάντα παραγωγικός. Επίσης, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να κλείσει κανένα από αυτά, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αποασυλοποίησή τους.
         Ως προς το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε τις προσλήψεις 4.500 ατόμων, τις οποίες είχε εξαγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, με στόχο τη στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οργανισμούς. Από τις θέσεις αυτές, οι 700 θα είναι αφορούν το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία.
           Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε στους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, ότι θα διευθετηθεί και το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού, ενώ ως προς τους Οργανισμούς των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, συμφώνησε να επανεξεταστούν.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: