Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Συνέχεια για τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του Κ.Υ k ΑΧΑΪΑΣ από τον ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ.

          Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη συναντήθηκαν  με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» & περιφερειακό σύμβουλο Αχαΐας Κων/νο Πετρόπουλο,  τον δ/ντη του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας  Παναγιώτη Κάκκο και το στέλεχος  του σωματείου  Αθανάσιο Σαμίκο, με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας. Το Κέντρο  επί της ουσίας λειτουργεί με το 50% των οργανικών του θέσεων, ενώ επισταμένως τοποθετήθηκαν όλες οι πλευρές για την εξεύρεση εφικτών λύσεων.
         Ως γνωστόν το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας εξυπηρετεί τον αρκετά μεγάλο πληθυσμό των περίπου 35.000 δημοτών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος κατά την θερινή τουριστική περίοδο διπλασιάζεται. Όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δυσχεραίνουν  την περίθαλψη τους.
         Τόσο η  άμεση στελέχωση με το προβλεπόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο οι σοβαρές αδυναμίες στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας  καθώς  και η κτιριακή υποδομή, η οποία χρειάζεται εμφανώς διορθωτικές κατασκευαστικές αλλαγές και ανανέωση αποτέλεσαν θέματα της συζήτησης, ενώ αναφορά από τους  ιθύνοντες έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης από συγκεκριμένες ειδικότητες  ιατρών (καρδιολόγο, γενικό ιατρό, παιδίατρο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο), στην έλλειψη του μικροβιολογικού εργαστηρίου από σημαντικά μηχανήματα, όπως αναλυτή και αντιδραστήρια και στην ανάγκη τοποθέτησης ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος.
        Επιπρόσθετα συζητήθηκε και το ζήτημα της υποστήριξης των περιφερειακών ιατρείων των οποίων ο ρόλος είναι πάρα πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα την σημερινή περίοδο που η γενικότερη κρίση και ύφεση πλήττει την Χώρα.
          Κλείνοντας και οι δύο πλευρές, αλλά και σε συνεργασία στοχεύουν στην άμεση συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ  με σκοπό τόσο την βελτίωση της λειτουργίας και την επίλυση των σημαντικών και χρόνιων  προβλημάτων που ταλανίζουν την λειτουργία του Κ.Υ.Κ.Α. όσο και την γενικότερη αναβάθμιση και αξιοποίηση των περιφερειακών ιατρείων ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα στο σύνολο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: