Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ και οι σημερινές μας Δράσεις.

         Μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί το υπ' αρίθ. 320/1.4.15  δελτίο τύπου που εκδώσαμε και κοινοποιήσαμε χθές με αφορμή την πρωταπριλιά  στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το δελτίο τύπου που ξανα-αναρτούμε παρακάτω.                                          
        Από την πρόσφατη συνάντηση της ομοσπονδίας  μας, της ΠΟΕΔΗΝ, με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, τον Κον Κουρουμπλή, όχι μόνον δεν προέκυψε τίποτε σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις μας, απεναντίας διεφάνη η συνέχιση της ίδιας σχεδόν πολιτικής  για το χώρο της Υγείας, όπως φαίνεται και από το υπ΄ αριθ. 165/30.3.15  έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ, το έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί. (http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/1368_ad46087ae96b39c35d3b19f342ea8436 )
        Γι΄ αυτό τον λόγο, για την διεκδίκηση και αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων μας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ στο  ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΟΕΔΗΝ, βάσει της υπ΄ αριθ. 106/18.3.15 συνημμένης επιστολής – κάλεσμα, κάλεσμα που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο που ακολουθεί . (http://www.poedhn.gr/kinitopoiiseis/item/download/1354_d40b34ddb1e45898b12b1a552b0356ef )
          Στα πλαίσια αυτών των προαναφερόμενων διαδικασιών θα υπάρξει σχετική συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας τον Κον Κουρουμπλή, όπου η αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα θέσει τα ζητήματα – προβλήματα του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
                                   .............................................
     ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ.

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ οι εξελίξεις-Απαντήσεις στις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
         Οι πρώτοι τυχεροί της κατάργησης των μνημονίων, που είχε δεσμευτεί και ήδη έπραξε η Κυβέρνηση, είναι οι Νοσοκομειακοί Υπάλληλοι
                                    οι οποίοι
μετά και την θετική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, στον Υπουργό των Οικονομικών,
                                   πέτυχαν
  • Την σταδιακή καταβολή του επιδόματος των 176 Ευρώ (10 Δόσεις), του επιδόματος που διεκδικούσαμε Δικαστικώς, δεδομένου ότι είμασταν οι μόνοι που δεν το έχουμε πάρει.
  • Την επαναφορά των μισθών μας στην προ μνημονίου κατάσταση, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου μας.
   ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ επίσης λόγω της ιδιαιτερότητας μας:
  • Από 1/6/15 επαναφορά της επταμισάωρης καθημερινής πενθήμερης εργασίας και 5 χρόνια νωρίτερα στην Σύνταξη, όπως διεκδικούσε το Υγειονομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.
  • Από 1/1/16 καταβολή επιτέλους του Ανθυγιεινού επιδόματος σε όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό.
         Όλα αυτά θα μπούν υπό μορφή τροπολογίας στο Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, που είναι ήδη στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Βουλής.
        Μετά απ΄ αυτήν την εξέλιξη, για την οποία είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΝΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ την προγραμματισμένη Κινητοποίησή μας, για τις Αργίες και τα Νυκτερινά που δεν έχουμε πληρωθεί από την 1/1/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: