Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

48ωρη προθεσμία Κουρουμπλή στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

         Εγγράφως ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, γνωστοποιεί την απόφασή του στους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, κατ΄επέκταση και της Πάτρας, για 48ωρη προθεσμία προκειμένου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
          Από την πρώτη στιγμή της ανάλυψης των καθηκόντων του, ο υπουργός Υγείας εμμένει στην θέση του να απομακρυνθούν οι επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων, η οποία όμως προσκρούει, στον σκόπελο του νομικού πλαισίου της τοποθέτησής τους. Ο νόμος Χ επί υπουργίας Λοβέρδου πρόβλεψε για πρώτη φορά ενα διαφορετικό μοντέλο διοίκηςης στο ΕΣΥ, πέρα απο τις αμιγώς κομματικές τοποθετήσεις, κατά τις βουλές και τις επιθυμίες του καθε υπουργού Υγείας.
          Συστάθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ με μέλη της τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, έναν καθηγητή ή Αναπληρωτή καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο, έναν Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ιδιωτικού τομέα, με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας. 
Στην Επιτροπή αυτή υπέβαλαν αιτήσεις κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, περισσότεροι από 1.500 ενδιαφερόμενοι για τις 83 θέσεις διοικητών και των 97 αναπληρωτών. Η Επιτροπή συνέταξε κατάλογο αξιολόγησης των υποψηφίων και εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας τον διορισμό διοικητών και αναπληρωτών. 
          Οι αξιωματούχοι του ΕΣΥ υπέγραψαν σύμβαση τριετούς διάρκειας με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν, αλλά με τον όρο της ετήσιας έκθεσης προόδου. Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε μια φορά – οι νυν διοικητές του ΕΣΥ έχουν συμβάσεις μέχρι το 2016.
           Στο νόμο Λοβέρδου και τις συμβάσεις προβλέπεται ότι η Επιτροπή – και μόνο αυτή- αξιολογεί και μπορεί να εισηγείται στον Υπουργό Υγείας την αυτοδίκαιη διακοπή της θητείας Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή με βάση όμως την τεκμηρίωση και την αποδοχή της έκθεσης προόδου, ή και άλλα στοιχεία. Τέτοια στοιχεία αποτέλεσαν πχ οι πλαστοί τίτλοι σπουδών κάποιων διοικητών που τους έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΕΣΥ με απόφαση υπουργού. 
Αναδημοσίευση από PatrasTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: