Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας κο. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ και Αν. Υπουργό κο. ΞΑΝΘΟ με τις απαντήσεις τους, στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στις 30/03/2015.

              Κύριε Υπουργέ,
       Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ την εφαρμογή του εφετινού ψηφισθέντος προϋπολογισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εξαιτίας αυτού δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ανάτασης του ΕΣΥ. Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά των υπηρεσιών, οι οποίες με γοργούς ρυθμούς μετατρέπονται σε ανταποδοτικές – ανταγωνιστικές.
 

               ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
       Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται εφέτος περαιτέρω 290 εκατομμύρια ευρώ (η μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπερβαίνει το 60%). Αποστείλατε επείγον έγγραφο στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, για καταγραφή των αναγκών σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, αν και τα Νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων τον πρώτο μήνα εκάστου έτους.
Απεδείχθη επικοινωνιακή κίνηση, αφού για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μειώσατε 51% την επιχορήγηση του Μαρτίου (μήνας αναφοράς ο Ιανουάριος) και ζητήσατε από τα Νοσοκομεία την επιστροφή των ταμειακών υπολοίπων και αποθεματικών, αν και ήταν λειψά για την κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων. Σας κοινοποιούμε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ (καταγγελία).
Αιτούμαστε την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα τηρηθεί το ύψος της χρηματοδότησης στις Μονάδες Υγείας, που προβλέπει ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτα τα Νοσοκομεία. Οι απαντήσεις του όμως ήταν αόριστες όπως επίσης των υπηρεσιακών παραγόντων.
          ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
.................................................................................................................................................................
.............Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση-επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/1368_ad46087ae96b39c35d3b19f342ea8436
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: