Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Περίμενε 5 ώρες να την εξετάσουν σε «Άγιο Ανδρέα» και ΠΠΝΠ - Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

      Άνεργη, ασφαλισμένη με χίλια βάσανα μέσω ΟΑΕΔ, άρρωστη , σε αναμονή για πέντε ώρες για να την εξετάσουν και τελικά έφυγε χωρίς γνωμάτευση. Ο λόγος για μια 29χρονη πατρινή η οποία το περασμένο Σάββατο διαπίστωσε ξαφνικά πως είχε πρηστεί μετά από αφόρητους πόνους, στο ένα της κάτω άκρο.
         Έντρομος ο πατέρας της ο οποίος πάσχει από καρδιά, την μετέφερε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το οποίο εφημέρευε, όπου και της έκαναν γνωστό πως θα έπρεπε να περιμένει, προκειμένου να την εξετάσει ορθοπεδικός, στη συνέχεια αγγειολόγος και φυσικά καρδιολόγος.
         Η επίσκεψη της κοπέλας και του συνοδού της στα εξωτερικά ιατρεία έγινε στις 11 το βράδυ, όπου και περίμενε επί τρεις ώρες, για να την εξετάσουν οι γιατροί με τι ειδικότητες που της είχαν πει.
       Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκε ορθοπεδικός, ο οποίος αφού την εξέτασε την ενημέρωσε πως σε ότι αφορά το δικό του αντικείμενο, δεν διαπιστώνει κάποιο πρόβλημα και την πληροφόρησε , πως πρέπει να την εξετάσει αγγειολόγος, ο οποίος όμως δεν εφημερεύει στο «Άγιος Ανδρέας» αλλά στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου και θα έπρεπε να μεταβεί.
        Μετά από τρεισήμισι ώρες αναμονή, η 29χρονη στις 2.30 τη νύχτα περνούσε την πόρτα του ΠΠΝΠ στα εξωτερικά ιατρεία του οποίου περίμενε για μισή ώρα ακόμα μέχρι να την εξετάσει αγγειολόγος, ο οποίος με το που την είδε της ζήτησε να του δώσει τις εξετάσεις που είχε κάνει.
Έκπληκτη η γυναίκα ρώτησε ποιες εξετάσεις, για να πληροφορηθεί, πως στον «Άγιο Ανδρέα» όπου και είχε πάει αρχικά έπρεπε να της έχουν κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις τις οποίες και θα έπρεπε να έχει πάρει μαζί της.
         Η «εντολή» που δόθηκε σε αυτή αλλά και τον καρδιοπαθή πατέρα της που τόσες ώρες υπομονετικά βρισκόταν δίπλα της ήταν, να επιστρέψει στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας' και να υποβληθεί στις εξετάσεις που έπρεπε.
        Κόρη και πατέρας μετά από συνολικά πέντε ώρες αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία δυο νοσοκομείων, τα οποία θεωρούνται και ναυαρχίδες της δημόσιας υγείας στη Δυτική Ελλάδα, έφυγαν και επέστρεψαν σπίτι τους άπραγοι και χωρίς καν γνωμάτευση , σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η γυναίκα.
Η επόμενη ημέρα τους βρήκε να τρέχουν σε ιδιώτες γιατρούς και να πληρώνουν εξετάσεις
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: