Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

"Κόκκινος συναγερμός" στο ΠΓΝΠ για τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

      Πεδίο μάχης θυμίζει η εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Τα δέκα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτα και 7 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Ανάνηψης. Το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς δεν μπορεί να διώξει τους ασθενείς.
     Οι  διαμαρτυρίες συγγενών ασθενών οι οποίοι λόγω της κατάστασης δεν μπορούν να επισκεφτούν τους νοσηλευόμενους, πολλές. Χαρακτηριστική περίπτωση οικογένειας από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η οποία επί δύο ημέρες έρχεται στην Πάτρα για να δει τον ασθενή της και κατάφερε τελικά να τον δει ελάχιστα μετά από αναμονή 7 ωρών. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην αίθουσα ανάνηψης νοσηλεύονται και άλλα περιστατικά, όπως μετεγχειρητικοί ασθενείς οι οποίοι πρέπει να είναι προφυλαγμένοι από μικρόβια που είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρουν επισκέπτες. Οπως μας ανέφεραν οι ίδιοι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη πηγαίνοντας από τη μία μονάδα στην άλλη για να παράσχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.
       Βέβαια οι διασωληνωμένοι ασθενείς του ΠΓΝΠ ίσως είναι και τυχεροί υπό την έννοια ότι σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και δη των Αθηνών, οι αντίστοιχοι ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και χωρίς το προσωπικό των ΜΕΘ να έχει την ευθύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: