Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Επιστολή - Πρόταση κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης για το πόρισμα της επιτροπής "Πέτρου" που ερευνούσε τα αίτια των μετεγχειρητικών επιπλοκών στο ΓΝ Ζακύνθου

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
       ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης, για το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» που ερευνούσε τα αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών στο Νοσοκομείου Ζακύνθου που στοίχισαν τη ζωή σε μία γυναίκα

        Κυρίες και κύριοι Αρχηγοί των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης,

Περιήλθε στα χέρια μας το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» η οποία συστήθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας για να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τις σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές σε πέντε ασθενείς που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο, εκ των οποίων η μία γυναίκα κατέληξε μετά από εγχείριση ρουτίνας (αφαίρεση λάμας).
Εξαιτίας αυτών τα χειρουργεία με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου έμειναν κλειστά πέντε μήνες.
       Το πόρισμα της Επιτροπής παρεδόθη στον Υπουργό Υγείας 12 Οκτωβρίου. Ο Υπουργός Υγείας αμέσως το διαβίβασε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κρατάει το πόρισμα επτασφράγιστο μυστικό.
      Την ίδια στιγμή όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στο νησί συκοφαντεί εργαζόμενους, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την ΠΟΕΔΗΝ.
        Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου με τα σημαντικότερα σημεία του πορίσματος της Επιτροπής «Πέτρου».
       Σαφώς περιγράφεται στο Πόρισμα ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στην αναισθησιολογική πρακτική στα συγκεκριμένα περιστατικά που υπέστησαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές ακολούθησαν τις διεθνείς πρακτικές.
       Ταυτόχρονα περιγράφει με σαφή τρόπο ότι παρεμποδίστηκε το έργο της από την κυβέρνηση και τους Διοικούντες, στην προσπάθεια διερεύνησης για το τι έφταιξε και συνέβησαν οι μετεγχειρητικές επιπλοκές.
       Την ίδια πρακτική εφαρμόζουν οι Διοικούντες και σήμερα παρ’ ότι έχουν στα χέρια τους το πόρισμα δύο μήνες. Συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του πορίσματος, προκειμένου να εξαντληθεί η δυνατότητα διερεύνησης των μετεγχειρητικών επιπλοκών (πχ πείραμα προσομοίωσης Αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έλεγχος ορού θανούσας κλπ).
        Είναι σαφές ότι θέλουν να επικρέμονται κατηγορίες κατά της ΠΟΕΔΗΝ, του Σωματείου Εργαζομένων και των εργαζομένων του Νοσοκομείου προκειμένου να αποποιηθούν τις δικές τους αυταπόδεικτες διοικητικές και κυβερνητικές ευθύνες και παραλείψεις.
        Όμως εδώ κυρίες και κύριοι Αρχηγοί κομμάτων δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή υπόθεση. Αποδεικνύεται εξάλλου από το χειρουργικό σόου του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη με περιφερόμενους ασθενείς και γιατρούς στο Νοσοκομείου Ζακύνθου εκείνη την περίοδο.
       Τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος για πολιτικές σκοπιμότητες στοχοποίησε την ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
       Ως εκ τούτω ζητάμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης και την δημοσιοποίηση του πορίσματος. Έτσι ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.
       Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης οφείλουν να ελέγξουν την κυβέρνηση για τον τρόπο που ενήργησε.
Εξάλλου έχουμε ένα σπίτι που έκλεισε με το θάνατο της γυναίκας.

                                           Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
                                          ..............................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: