Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Σε απολογία τον γιατρό που χειρούργησε… με το όνομα άλλου γιατρού!

         Τα δημοσιεύματα του «Κόσμου» για τον γιατρό που χειρούργησε παιδί… εις το όνομα άλλου γιατρού  - συναδέλφου του, φαίνεται πως ευαισθητοποίησαν την Διοίκηση του Νοσοκομείου που αρχικά έχοντας μία ΕΔΕ στα χέρια του η οποία ήταν «λάδι» για τον γιατρό…. δεν είχε ασχοληθεί και πολύ με το ζήτημα! Καίτοι η καταγγελία εκκρεμούσε… από τον περασμένο Απρίλιο! Μετά την πίεση όμως που ασκήθηκε την Τετάρτη κάλεσε επισήμως τον γιατρό σε απολογία! Προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη και πως τελικά με βάση την καταγγελία της ίδιας της μητέρας του παιδιού, έγινε επέμβαση… στο όνομα άλλου γιατρού!
       Να θυμίσουμε πως το περιστατικό προκάλεσε  αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας, πόσο μάλλον και το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου… και επέβαλε ποινή χάδι στον γιατρό που είχε καταγγελθεί: «Να ζητήσει απλά συγγνώμη από τον συνάδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία είχε οικειοποιθεί… και το όνομά του για να κάνει χειρουργική πράξη»!
      Όλα συνέβησαν όταν γονείς ενός παιδιού προσήλθαν στο Καραμανδάνειο για να χειρουργήσουν το παιδί τους. Ζήτησαν συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος όμως εκείνη την στιγμή απουσίαζε! Τότε, κατά την καταγγελία του γιατρού αλλά και της μητέρας του παιδιού η οποία έχει δώσει έγγραφη κατάθεση, «πετάχτηκε» άλλος γιατρός δηλώνοντας πως… εκείνος είναι ο χειρουργός που ζητούσαν οι γονείς!
       Όντως έκλεισαν ραντεβού και το παιδί χειρουργήθηκε! Μάλιστα το χειρουργείο κλείστηκε στο όνομα του γιατρού… τον οποίον είχαν ζητήσει οι γονείς!
       Η επέμβαση ολοκληρώθηκε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μία άλλη μητέρα ενημέρωσε την μητέρα του συγκεκριμένου παιδιού πως ο γιατρός που τον χειρούργησε…. δεν είναι αυτός που αρχικά ζητούσε! Η γυναίκα δεν πίστευε στα αυτιά της, και τελικά το συμβάν… έφθασε μέχρι και τον γιατρό ο οποίος επρόκειτο να κάνει την επέμβαση, αφού για εκείνον είχαν έρθει «συστημένοι» οι γονείς του παιδιού.
       Ο γιατρός έγινε πυρ και μανία, ενημέρωσε την Διοίκηση, έγινε καταγγελία και από την μητέρα και διετάχθη ΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή, η μητέρα δεν εμπιστευόταν πλέον το Νοσοκομείο (μετά από όλα όσα είχαν συμβεί) και το μετέφερε στην Αθήνα, όπου τελικά έγινε η δεύτερη επέμβαση.
Αναδημσοείευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: