Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γεροβασίλη – δανειστές: Ηλεκτρονική «αξιολόγηση» των δημόσιων υπαλλήλων από το 2018.

      Το πρωί της Τετάρτης 29 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Hilton» η συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με τους εκπροσώπους των δανειστών., για θέματα που αφορούν στην πορεία των «μεταρρυθμίσεων» στη Δημόσια Διοίκηση.
     Οι δανειστές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή της «αξιολόγησης» (σ.σ.: τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ δείχνουν ότι το 75% των δημόσιων υπαλλήλων απείχε από τη διαδικασία, παρά την απεργοσπαστική τροπολογία και την τρομοκρατία), όπως επίσης εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι και από την… εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.
       Η υπουργός, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσίασε πρόταση για ηλεκτρονική «αξιολόγηση» των δημόσιων υπαλλήλων τον επόμενο χρόνο, όπου θα ενταχθούν ψηφιακά οργανογράμματα και η περιγράμματα θέσης.
       Όσον αφορά στις επιλογές των προϊσταμένων της στη Δημόσια Διοίκηση, οι αξιωματούχοι του υπουργείου ενημέρωσαν ότι ήδη ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις γενικών διευθυντών στις οριζόντιες θέσεις Διοικητικού – Οικονομικού. Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να δημοσιεύονται προκηρύξεις που αφορούν στους υπόλοιπους γενικούς διευθυντές από τα αρμόδια Υπουργεία. Αναφορικά με τους διοικητικούς, ειδικούς και τομεακούς γραμματείς, ήδη ξεκίνησε η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωσή τους. Η επιλογή των προϊσταμένων στο σύνολό τους -δηλαδή έως και τους τμηματάρχες- αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2018.
       Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τελικά κείμενα της συμφωνίας.
Αναδημοσίευση από ergasiaNet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: