Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

«Ψυχρολουσία» για τους συνταξιούχους με νέες περικοπές

      Το 2018 οι συνταξιούχοι θα υποστούν «ψυχρολουσία» όταν αντικρίσουν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων τους καθώς θα υπάρχει ειδική ένδειξη που θα αποτυπώνεται το ποσό εκείνο από τη σύνταξή τους που θα καταργηθεί ή θα περικοπεί δραματικά.
      Μεταξύ άλλων πρόκειται για συνταξιούχους του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές και 30 έτη ασφάλισης, για δημοσίους υπαλλήλους, επίσης με πολλά έτη υπηρεσίας, για συνταξιούχους νομικούς, μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά και του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και του ΝΑΤ.
      Η προσωπική διαφορά, είναι η διαφορά ανάμεσα στο ποσό των συντάξεων που καταβάλλονται σήμερα και είχαν εκδοθεί πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου (δηλαδή μέχρι 12/5/2016) και των μειωμένων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους που δόθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου.
       Οι απώλειες θα είναι μεγάλες και θα φθάνουν το 30% των σημερινών αποδοχών τους. Ειδικότερα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, όσοι έχουν λάβει σύνταξη πριν από τον Μάιο του 2016 θα λάβουν ενημερωτικά σημειώματα στα οποία θα εμφανίζεται η προσωπική διαφορά που προέκυψε από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Μέχρι τώρα έχει επανυπολογιστεί το 87% των συντάξεων, κυρίως του πρώην ΙΚΑ και του Δημοσίου, και μέχρι τον Ιανουάριο θα γίνει ο επανυπολογισμός για ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: