Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Δημόσιο: Έρχεται το Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Δημοσίων Υπαλλήλων

      Στο «Δημόσιο του 2018» και τα ψηφιακά έργα αυτού, αναφέρθηκε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, από το βήμα της Βουλής, και στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2018, ανακοινώνοντας από το νέο έτος, την δημιουργία του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
       Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, το νέο Σύστημα θα περιλαμβάνει «την πρόσληψη, υπηρεσιακή εξέλιξη, μετακινήσεις, εκπαίδευση, επιμόρφωση, εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων».
Χαρακτηρίζοντας το έργο «στρατηγικό», η Υπουργός Δ.Α. τόνισε πως, «με ένα κουμπί» θα υπάρχει «όλη η εικόνα» του δημοσίου υπαλλήλου, «και να βγαίνει και η σύνταξη», όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, για την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία και τα αποτελέσματά της.
       Στο σημείο αυτό η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση, τονίζοντας πως, από το 2018 θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του «ΑΠΟΓΡΑΦΗ», με στόχο τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.
       H Υπουργός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση πλήρωσης – τοποθέτησης των 20 πρώτων θέσεων Γενικών Διευθυντών Διοικητικού και Οικονομικού μέσω ΑΣΕΠ στα Υπουργεία, «και ακολουθούν οι θέσεις των Θεματικών Γενικών Διευθυντών, ενώ προχωρά η προκήρυξη των 68 διοικητικών τομεακών και ειδικών γραμματέων στα Υπουργεία». 
       Η κα Γεροβασίλη άσκησε δριμεία κριτική στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη - με αφορμή χθεσινές τοποθετήσεις του για τη Δημόσια Διοίκηση και το Κράτος - λέγοντας πως διεκδικεί τον τίτλο του “Πρωθυπουργού – Δημοπράτη” από “Υπουργός των Απολύσεων”, επαναλαμβάνοντας πως, το Δημόσιο «δεν είναι φιλέτο προς πώληση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: