Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Σαντορίνης: Δημόσιο ή Ιδιωτικό

• Για να καταλάβουν θέσεις Διευθυντών στο Νοσοκομείο οι ιατροί του ΕΣΥ, τους ζητείται από την ΑΕΜΥ Α.Ε., το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΥΠΕ να παραιτηθούν από το ΕΣΥ!!!
• Μεγάλες ελλείψεις ιατρών
• Συνεχίζουν να κοιμούνται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο κοινόβιο κτίριο του Κέντρου Υγείας
• Δεν καλύπτεται το ενοίκιο των γιατρών
• Από Δημόσιο Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο, τελικά στη Σαντορίνη λειτουργεί Ιδιωτικό Πολυϊατρείο
• Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. με την επιλογή Διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν στο Νοσοκομείο με την προϋπόθεση ότι πρώτα πρέπει να παραιτηθούν από γιατροί του ΕΣΥ και να προσληφθούν ως Ιδιώτες γιατροί.
• Ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ
Για πρώτη φορά αν κι υποτίθεται Αριστερά λειτουργεί Ιδιωτικό Νοσοκομείο στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
        Με το Ν. 4368/2016 το Νοσοκομείο Σαντορίνης παραχωρήθηκε στην ΑΕΜΥ Α.Ε. η οποία το λειτουργεί σαν να πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση.
       Όσοι ασθενείς προσέρχονται στο Νοσοκομείο περνάνε από face control. Πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο – όσο. Καθένας ασθενής και με διαφορετική χρέωση. Οι ασθενείς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδος πληρώνουν τις υπηρεσίες όπως στον ιδιωτικό τομέα.
      Οι προσλήψεις προσωπικού είναι εκτός ΑΣΕΠ. Γίνονται από την ΑΕΜΥ Α.Ε. και επιλέγονται από τα γραφεία Υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και οι γιατροί.
       Η εξέλιξη των γιατρών του ΕΣΥ σε θέσεις Διευθυντών μόνο Δημόσιο Νοσοκομείο δεν θυμίζει. Προκηρύχθηκαν δύο θέσεις Διευθυντών γιατρών από την Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Η προκήρυξη φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ. Η μία θέση Διευθυντή αφορούσε το Μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και η άλλη θέση Διευθυντή αφορούσε το ΤΕΠ του Νοσοκομείου.
      Υποβάλλουν αίτηση για τις δύο θέσεις Διευθυντών δύο υπηρετούντες ιατροί του ΕΣΥ που κατέχουν τα προσόντα και υπηρετούν στο Νοσοκομείο με μεταφορά από το Κέντρο Υγείας του νησιού που καταργήθηκε.
     Ποια ήταν η απόφαση που πήρε η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. την οποία σας κοινοποιούμε; Σε απόλυτη συμφωνία με τους Υπουργούς Υγείας και την 2η ΥΠΕ;
      Δύο γιατροί του ΕΣΥ κατέχουν το απαιτούμενο από τον κανονισμό εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τις θέσεις Διευθυντή, αλλά για να τις καταλάβουν πρέπει να παραιτηθούν από μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ!!!
      Αυτή είναι η εξέλιξη των ιατρών του ΕΣΥ στο υποτίθεται Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης όπως εξακολουθεί να το αποκαλεί ο κος Πολάκης.
      Τους ζητάνε από το Υπουργείο Υγείας και την ΑΕΜΥ Α.Ε. να παραιτηθούν από μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ για να μπορέσουν να καταλάβουν θέση Διευθυντή στο μαγαζί της ΑΕΜΥ Α.Ε. Έτσι γίνεται και στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία κύριε Πολάκη; Γιατί στη Σαντορίνη αφού είναι Δημόσιο Νοσοκομείο δεν εξελίσσονται οι γιατροί του ΕΣΥ;
      Τον πρώτο καιρό λειτουργίας του Νοσοκομείου η ΑΕΜΥ Α.Ε. και το Υπουργείου Υγείας ήταν προσεκτικοί.
Έκρυβαν ότι το Νοσοκομείο είναι ιδιωτικό.
      Γι’ αυτό η Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας ανατέθηκε σε επικουρικό γιατρό του ΕΣΥ αποσπασμένη. Παράνομα βέβαια έγινε ανάθεση καθηκόντων Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας σε επικουρικό ιατρό, αλλά τουλάχιστον ήταν ιατρός του ΕΣΥ. Τώρα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μόνο ιδιώτες ιατροί μπορούν να καταλάβουν θέσεις Διευθυντών στο Νοσοκομείο.
      Είναι ένας από τους λόγους που γιατροί του ΕΣΥ δεν δέχονται να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο Α.Ε. της Σαντορίνης.
Ο δεύτερος βασικός λόγος μη στελέχωσης του Νοσοκομείου είναι η στέγη.
      Τα έξοδα ενοικίασης σπιτιού υπερβαίνουν το μισθό. Γι’ αυτό 40 υπάλληλοι (κάθε ημέρα και περισσότεροι) διαμένουν στο κτίριο που στεγαζόταν το Κέντρο Υγείας το οποίο έκλεισε. Κοινόβιο με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
      Στους γιατρούς υποτίθεται επιδοτείται η ενοικίαση του σπιτιού από το Δήμο. Και όμως δεν τους καταβάλλεται το ενοίκιο εδώ και πέντε μήνες.
      Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Η κατάστασή του σε γιατρούς θυμίζει Κέντρο Υγείας και όχι Νοσοκομείο.
• Οι Καρδιολόγοι είναι δύο. Εξαιτίας αυτού δεν λειτουργεί η Μονάδα Εμφραγμάτων
• Παιδίατρος είναι ένας. Μαίες είναι δύο. Πως γίνονται γέννες;
• Αναισθησιολόγος είναι ένας. Πώς γίνονται χειρουργεία;
• Ορθοπεδικοί είναι δύο
• Παθολόγοι είναι δύο
• Γενικός Ιατρός είναι ένας
• Οδοντίατρος είναι ένας
• Χειρουργοί είναι δύο. Κάνουν μόνο χειρουργεία σκωληκοειδίτιδας, χολής και κοίλης.
• Μικροβιολόγοι είναι δύο
• Ρευματολόγος δεν υπάρχει κανένας. Ήταν δύο και έφυγαν
• ΩΡΛ είναι ένας
• Οφθαλμίατρος δεν είναι κανένας
• Γυναικολόγοι είναι τρεις
• Ακτινολόγοι είναι τρεις
• Νεφρολόγος δεν είναι κανένας
   Το Νοσοκομείο συνεχίζει να μην έχει αιμοδοσία. Πώς μπορούν να γίνουν χειρουργεία;
     Οι γιατροί εφημερεύουν 7 ημέρες το μήνα. Το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα. Πώς επαρκούν οι γιατροί και παρέχουν υπηρεσίες με ασφάλεια;
      Η Μονάδα τεχνητού νεφρού μισοεξοπλισμένη παραμένει κλειστή. Ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια του Νοσοκομείου υποσχέθηκε ότι θα λειτουργούσε άμεσα!!!
      Τελικά στη Σαντορίνη είχαμε Δημόσιο Κέντρο Υγείας που έκλεισε και στη θέση του η Κυβέρνηση λειτουργεί Ιδιωτικό Πολυϊατρείο!!!
       Οι αεροδιακομιδές προς Νοσοκομεία της Αττικής και της Κρήτης συνεχίζονται αμείωτες. Ο αριθμός είναι κατά μέσο όρο 5 την εβδομάδα, όσες ήταν και όταν λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας.
Συγχαρητήρια!!!!!
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
........................................
Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: