Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η ΗΓΕΣΙΑ του Υπ. ΥΓΕΙΑΣ αποφεύγει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ (Του Σωματείου k΄ των ΦΟΡΕΩΝ της Πόλης μας) για τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

        Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα την 18η του Σεπτέμβρη του 2017, ως γνωστόν σε όλους, πραγματοποιήσαμε ακόμη μια ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, για τα προβλήματα που ήταν και είναι σοβαρά και πάντα επίκαιρα και που είχαν να κάνουν με:      
ü   Την ανάγκη δρομολόγησης ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες μας, αλλά και να δίνουν την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οργανισμού του.
ü Την ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΑΥΞΗΣΗ του προϋπολογισμού μας τουλάχιστον  κατά 40 %.
ü Την ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ μας, με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού κλπ Προσωπικού.
ü Την ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ με Ιατρούς και Προσωπικό, των εγκαταλελειμμένων ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, την αναγκαιότητα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ τους και της ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ τους, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, στις περιοχές όπου αυτά είναι εγκατεστημένα.
       Στα πλαίσια λοιπόν των αποφάσεων αυτής της σύσκεψης, όπου υιοθετήθηκαν όλα αυτά τα προαναφερόμενα, την 2/10/17, απευθυνθήκαμε με την υπ΄ αριθ. 202/2.10.17 συνημμένη επιστολή μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για σχετική συνάντηση μαζί τους, όλων των συμμετεχόντων φορέων.
        Αυτή η συνάντηση, που την ζητούσαμε εξ΄ ονόματος των φορέων, δυστυχώς μέχρι σήμερα, τρείς σχεδόν μήνες μετά, ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνον δεν πραγματοποιήθηκε ούτε καν προσδιορίστηκε και δυστυχώς δεν δόθηκε ούτε μία εξήγηση για την καθυστέρησή της και γενικά για την μη πραγματοποίησή της.
        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτήν την προαναφερόμενη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και βεβαίως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτήν την προκλητικότατη ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την πραγματοποίηση αυτής της αναγκαίας και απαραίτητης προαναφερόμενης συνάντησής μας, δεδομένου ότι πέρα από τα κτιριακά μας προβλήματα, υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα με τον οργανισμό μας όπου κανένας δεν δίνει καμία σαφή και συγκεκριμένη απάντηση για το που βρίσκεται και τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και το επίκαιρο και σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα με την υποχρηματοδότησή μας.
                                             Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
                                         .................................................
Αριθμ. Πρωτ:…......202.                                                                               ΠΡΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Υπ. ΥΓΕΙΑΣ.  
Πάτρα…….…....2.10.17.                                                                               ΚΟΙΝ: Όλους τους συμμετέχοντες Φορείς
        Πριν από λίγους μήνες, ως γνωστόν σε όλους, είχαμε την πολυαναμενόμενη παράδοση του 7ορόφου σεισμόπληκτου κτιρίου του Νοσοκομείου μας.
        Μια επαναλειτουργία που δρομολόγησε την μεταστέγαση στις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις μας των υπηρεσιών του 409  και του Ν.Ν Θώρακος.
      Μια μεταστέγαση που δυστυχώς αφήνει ΑΣΤΕΓΕΣ 150 περίπου κλίνες, τμήματα  και  υπηρεσίες του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, κλίνες και τμήματα που είναι απαραίτητα για μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
      Για να λειτουργήσει  ΠΛΗΡΩΣ και ΣΩΣΤΑ το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:  
ü ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ που να καλύψουν τις προαναφερόμενες ανάγκες και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οργανισμού του.
ü ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, με ΑΥΞΗΣΗ του προϋπολογισμού του τουλάχιστον  κατά 40 %.
ü ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού κλπ Προσωπικού.
ü ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ με Ιατρούς και Προσωπικό, των εγκαταλελειμμένων ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, την αναγκαιότητα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ τους και της ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ τους, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, στις περιοχές όπου αυτά είναι εγκατεστημένα.
      Αυτά λοιπόν τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα  που αντιμετωπίζουμε στο πολύπαθο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ στην ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ που συγκαλέσαμε γι΄ αυτόν τον σκοπό την ΔΕΥΤΕΡΑ  18/9/17, όπου ΟΛΟΙ οι παριστάμενοι φορείς ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να απευθυνθούμε για όλα αυτά τα προαναφερόμενα ζητήματα στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου Υγείας. 
        Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των προαναφερόμενων αποφάσεων, εκ μέρους ΟΛΩΝ των ΦΟΡΕΩΝ, ΖΗΤΑΜΕ το συντομότερο δυνατόν ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, παρουσία ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΩΝ των ΦΟΡΕΩΝ της περιοχής μας, μια συνάντηση που μπορεί να γίνει είτε στο Υπουργείο Υγείας, είτε ακόμη και στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: