Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Συντάξεις: Αύξηση στα όρια ηλικίας!

      Προβολή του μέλλοντος όλων μας κάνει ο ΟΟΣΑ λέγοντας ότι το νέο συνταξιοδοτικό, παρά τις τεράστιες περικοπές ήταν τελικά αποτυχημένο. Ουσιαστικά ο διεθνής οργανισμός εμμέσως πλην σαφώς προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις.
       Η σταθεροποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι το ζητούμενο για πολλές χώρες. Στην Ελλάδα οι συντάξεις μειώθηκαν, τα όρια ηλικίας αυξήθηκαν ωστόσο στο μέλλον ο αριθμός των συνταξιούχων θα αυξηθεί τόσο πολύ που οι εργαζόμενοι δεν θα επαρκούν για να καλύψουν με τις κρατήσεις τους τα ποσά που απαιτούνται.
      Στην Ελλάδα των μεγάλων περικοπών στα ποσά των συντάξεων ο μέσος ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη.
      Την ίδια ώρα υπάρχουν χώρες όπως η Νορβηγία με τον μέσο όρο στα 67. Έτσι και με βάση το γεγονός ότι στη χώρα μας εκτός από την υψηλή ανεργία υπάρχει και μεγάλη αύξηση εκείνων που αμείβονται με ποσά από 360 ως 720 ευρώ το “μοντέλο” δεν αποδίδει.
       Οι εισφορές δεν επαρκούν και ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται. Καθώς δεν υπάρχει αισιόδοξη πρόβλεψη για αύξηση του ποσού από τις εισφορές, εφόσον ούτε οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, ούτε και ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μοιάζει μονόδρομος.
Aναδημοσίευση από AchaiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: