Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Το ανθυγιεινό πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης – τρόικας

      Όπως προκύπτει από το σχέδιο κειμένου συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα που δημοσίευσε την Κυριακή η Καθημερινή, το ανθυγιεινό επίδομα παραμένει στο τραπέζι με προφανή στόχο την περικοπή του.
       Σύμφωνα με το σχέδιο, παραμένει ως προαπαιτούμενο ο «εξορθολογισμός» του επιδόματος για ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία, ο οποίος πρέπει να νομοθετηθεί μετά από τις προτάσεις που θα κάνουν τα κλιμάκια της τρόικας (τεχνική βοήθεια).
Αντιγράφουμε από τη σελίδα 45 του αγγλικού κειμένου:
«Allowances. As a prior action, (i) legislation will be adopted to streamline allowances for dangerous and hazardous work, through, inter alia, the expertise provided by the available technical support programme (…)»
       Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνητικοί κύκλοι και η ηγεσία του Υπ. Υγείας επιμένουν ότι το ανθυγιεινό επίδομα δεν κινδυνεύει! Όμως, στις συνεχείς οχλήσεις που δέχονται, αρνούνται να απαντήσουν γιατί το θέμα επανέρχεται συνεχώς στις διάφορες συμφωνίες που συνομολογούν με την τρόικα.
          Μετά από όλα αυτά, δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τις διαβεβαιώσεις που δίνουν, ιδιαίτερα όταν είναι κοινό μυστικό ότι σπανίως κρατούν το λόγο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: