Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

          Στις 14 του Δεκέμβρη οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, συνεπώς και εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες, που ξεγέλασαν και εξαπάτησαν τον Ελληνικό Λαό.
          Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική πού έλεγε ότι θα καταργούσε με ένα άρθρο και έναν Νόμο, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.
          Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των Εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
        Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.
        Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία  που ψήφισε(άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
       Η Κυβέρνηση, παράλληλα, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου,  που περιλαμβάνουν, νέα μείωση των εισοδημάτων, ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού και των ΜΜΜ, παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας.
       Ο ελιγμός της Κυβέρνησης που απέσυρε την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δεν πρέπει να καλλιεργήσει αυταπάτες αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, τις επόμενες κρίσιμες μέρες οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας και των απεργιακών συλλαλητηρίων.
         Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη, σ΄ αυτήν την απεργία την  πανυπαλληλική – πανεργατική.
        Το Δ.Σ του Σωματείου αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για την 14η του Δεκέμβρη η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την  ΓΣΕΕ και τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, αλλά και στην σχετική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όπως πάντα μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ: 
ü  Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του λαιμητόμου Νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό.       
ü Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της επαίσχυντης τροπολογίας Γεροβασίλη, για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ü Την μείωση του Αφορολογήτου, την επαναφορά του στα 12.000 Ευρώ.
ü Επαρκείς και Μόνιμες προσλήψεις κλπ
       Με αυτή μας την Πανυπαλληλική-Πανεργατική κινητοποίηση επισημάνουμε και αναδεικνύουμε ακόμη μια φορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με:
Ø   Την κυβερνητική κοροϊδία για το μέρισμα και την υπερφορολογησή μας.
Ø Τα νέα δεδομένα με τους πλειστηριασμούς, όπου έχουμε αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες.
Ø Τις σοβαρές περικοπές στην χρηματοδότηση του ΕΣΥ, που για το 2018 θα  είναι μειωμένη κατά  350 εκατομμύρια ευρώ για τα Νοσοκομεία και κατά 226 εκατομμύρια  ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.
         Επίσης μ΄ αυτήν μας την Κινητοποίηση, αναδεικνύοντας ακόμη μια φορά την τεράστια υποχρηματοδότησή μας και τα προβλήματα που είχαμε στην προμήθεια των φαρμάκων και γενικά στην λειτουργία μας, επαναφέρουμε την πάντα επίκαιρη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ για την  αναγκαιότητα της αύξησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου μας κατά 40% τουλάχιστον, για τό 2018.           
     ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 14ης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

        ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην σχετική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

                                         στις 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ

          Όπως πάντα μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: