Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μετρά… πόσοι καρκινοπαθείς μπαίνουν στον «Άγιο Ανδρέα»

       Που καταντήσαμε! Να μετράμε πόσους ασθενείς με καρκίνο έχουμε για να δούμε αν φθάνουν τα χρήματα για τα Νοσοκομεία. Την αποκάλυψη ότι μέσα σε 40-45 ημέρες ο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας υποδέχθηκε για θεραπεία 30 νέους ογκολογικούς ασθενείς έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Θόδωρος Σερεμέτης. Το γεγονός αυτό, πέραν της  σοβαρότατης ανθρωπιστικής του διάστασης όπως είπε ο Διοικητής, ενδέχεται να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου νέο θέμα με τον προϋπολογισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς τα φάρμακα εναντίον του καρκίνου είναι πανάκριβα.

       Ο κ. Σερεμέτης μιλά για  θεραπείες, που το κόστος τους, είναι εξαιρετικά μεγάλο. Για παράδειγμα, κάποιο φάρμακο έχει μέση δαπάνη ανά θεραπεία της τάξεως των 5.500 ευρώ.  Και προφανώς το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα. Ο κ. Σερεμέτης έφθασε σε σημείο να δηλώνει πως οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να σου τινάξουν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου στον αέρα.

       Υπάρχει όμως και άλλο πρόβλημα. Οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να στείλουν τα φάρμακα με πίστωση, αλλά τα νοσοκομεία είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να πληρώσουν κανένα τιμολόγιο , εάν δεν έχει γίνει η παραγγελία, έχοντας κάνει την αντίστοιχη δέσμευση από τον προϋπολογισμό. Όταν πάει το τιμολόγιο να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο εάν δεν υπάρχουν οι ημερομηνίες, που πρέπει, δεν θα εγκριθεί η πληρωμή του.
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: