Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των Νοσοκομείων.

      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αντίθεσή της στις προωθούμενες, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης, μέσω ενιαίου οργανισμού των νοσοκομείων.
      Είναι φανερό ότι ο ενιαίος οργανισμός, διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί αναγκαία τη στήριξη και ανάπτυξη των τριών νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, παραιατρικού και διοικητικού προσωπικού. Οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων είναι μεγάλες με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να βιώνει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του.
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα 3 νοσοκομεία που διεκδικούν τη διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται. Με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βορειοανατολικού τομέα της Αττικής.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: