Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: Βολές Ρωμανιά κατά της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - «Στον αέρα» μετά το 2020 οι συντάξεις.

Πάτρα: Βολές Ρωμανιά κατά της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - «Στον αέρα» μετά το 2020 οι συντάξεις       Κόλαφος ήταν για το νόμο Κατρούγκαλου και τους χειρισμούς της παρούσας κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ο εργατολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, στην εκδήλωση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ».
      Ο κ. Ρωμανιάς, που ήταν κεντρικός ομιλητής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αφού όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη και κανένα στοιχείο για το τι θα γίνει μετά το 2020 με τις συντάξεις. «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, μελέτη ή προσέγγιση, δεν έχουμε μέλλον» προειδοποίησε ο κ. Ρωμανιάς.
       Αναφερόμενος δε, στην πολιτική της παρούσας κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, είπε ότι από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα, έχουν ψηφιστεί 19 συνταξιοδοτικοί νόμοι - γονατογραφήματα, με κύριο χαρακτηριστικό ότι ο καθένας καταργεί ή τροποποιεί τον προηγούμενο. Οπως είπε, πρόκειται για έναν κυκεώνα νομοθετημάτων, όπου κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη, ή να προσδιορίσει τι σύνταξη θα πάρει.
ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
      Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, από το 2010 μέχρι σήμερα, από τις αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων, έχουν αφαιρεθεί 48,8 δις ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί εξολοκλήρου για την εξόφληση των δόσεων των δανείων της χώρας. Ενώ περιγράφοντας το νέο ασφαλιστικό τοπίο που διαμορφώθηκε από το νόμο Κατρούγκαλου είπε πρέπει να ανατραπεί εκ βάθρων, αφού τον χαρακτήρισε ως μνημείο ασχετοσύνης και άρμα μάχης που ισοπεδώνει κάθε θεμελιώδες συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
       Εξαπέλυσε βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Απασχόλησης Εφης Αχτσιόγλου, που ομολόγησαν στη Βουλή ότι το έλλειμμα φόρων και το κοινωνικό μέρισμα, καλύφθηκαν από το υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ. "Τρώνε τις εισφορές" είπε και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην κ. Αχτσιόγλου: «Τι λες κυρά μου; Από πού κι ως που, παίρνετε τις ασφαλιστικές εισφορές που προορίζονται για αποθεματοποίηση και επένδυση και τις δίνετε για τρέχοντα έξοδα του προϋπολογισμού; Σοβαρευτείτε. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι χρήματα των εν ενεργεία εργαζομένων που πρέπει να επενδύονται για τις συντάξεις τους. Αν τους τα φάτε δεν θα έχουν σύνταξη».
ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
       Αδιανόητη χαρακτήρισε ο κ. Ρωμανιάς και τη ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας για να υπογραμμίσει με έντονο ύφος ότι θεσπίστηκαν εγκληματικές ρυθμίσεις, οι οποίες δεν είχαν ζητηθεί από τους δανειστές αλλά προτάθηκαν από στελέχη της κυβέρνησης. "Κάποια πάθηση πρέπει να έχει αυτός ο εγκέφαλος ο οποίος έκανε αυτή τη ρύθμιση" τόνισε ο κ. Ρωμανιάς που δεσμεύθηκε ότι χάρη και στη δράση του συλλόγου, θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει η διάταξη. 
Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ...Σ. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: