Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ στην Συνεδρίαση της 13/3/2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
       Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, ΕΚΑΒ, Πρόνοια, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για να κρατήσουν όρθιες τις υπηρεσίες, προσπαθώντας παράλληλα για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες δομές Υγείας.
      Μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018 και που η χώρα επανήλθε δήθεν στην κανονικότητα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία τα κυβερνητικά στελέχη διαχειρίζονται επικοινωνιακά χωρίς να επιλύονται.
      Παραμένουν τα λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία, που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση.
     Η Κυβέρνηση εξαγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις για την επόμενη τετραετία ενώ γνωρίζει ότι σε λίγους μήνες μεσολαβούν Εθνικές Εκλογές.
     Προσλήψεις που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια που είναι στην εξουσία, παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, τόσο στην ΔΕΘ όσο και στην Ελληνική Βουλή. 
       Σε κάθε ΔΕΘ ο κος Τσίπρας ανακοινώνει χιλιάδες προσλήψεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Θυμίζουμε ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων στα Μνημονιακά χρόνια έχει μειωθεί κατά 25.000 και στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατά 6.000. Το 2018 έκλεισε με μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
      Ακόμη εκκρεμεί η προκήρυξη για το Επικουρικό Προσωπικό με την αυξημένη μοριοδότηση και η παράταση των συμβάσεων. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που σταδιακά απολύεται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε Κινητοποιήσεις.
     Τα προβλήματα με την ελλιπή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων συνεχίζονται, με ότι σημαίνει αυτό για την εύρυθμη λειτουργία, για την ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών και για τις ελλείψεις υλικών.
    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Θέσαμε τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, τις οριστικής επίλυσης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες, την χορήγηση των επιδομάτων αδειών και εορτών, αναδρομικά, την χορήγηση της διαφοράς του Επιδόματος Ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου.
     Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε καμία απάντηση. Καμία δέσμευση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Για τα ΒΑΕ είπε ότι αρμόδια είναι η Υπουργός Εργασίας και απέκλεισε την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων. Ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου των δαπανών είναι μνημονιακή δέσμευση και ότι η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και επομένως αν αναγκασθούν από το δικαστήριο να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.
     Η Κυβέρνηση μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις με νυχτερινές τροπολογίες, μοιράζει ρουσφέτια και δεν υπολογίζει την κατάρρευση των Νοσοκομείων και τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.
     Με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, δίνει την δυνατότητα να μεταταχθούν στους Δήμους από τα Νοσοκομεία 526 Τραυματιοφορείς που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, χωρίς προηγουμένως να έχει μεριμνήσει να προκηρυχθούν θέσεις Τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν. Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω από τα όρια ασφάλειας, μετατάσσουν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
       Θα προκηρύξουμε νέα Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης με Εξώδικο που θα καταθέσουμε. Δικαιώθηκε η ΠΟΕΔΗΝ στη θέση της ότι δεν θα γίνουν κρίσεις Προϊσταμένων των Νοσοκομείων έως τις Βουλευτικές εκλογές αφού η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάληψη του κράτους. 
Ζητάμε μαζική συμμετοχή στη ΝΕΑ Απεργία – Αποχή που θα προκηρύξουμε.
      Θα καταθέσουμε εξώδικο στα συναρμόδια Υπουργεία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τα ζητήματα που μπορούμε να διαπραγματευτούμε από το νόμο. Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσει τον Αγώνα της για επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας, ΕΚΑΒ και Πρόνοιας, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που προσδιορίσαμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.
Πρόγραμμα Δράσης: 
• Στηρίζουμε τις τοπικές δράσεις Σωματείων
• 24ωρη Πανυγειονομική - Πανελλαδική Απεργία στις 16/5/2019
• Γ.Σ. στις 17/5/2019
• Εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για ότι προκύψει.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: