Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Δηλώσεις στο facebook του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κατά της ΠΟΕΔΗΝ

       Ο Αν.Υπουργός Υγείας γι άλλη μια φορά ασχολήθηκε με το αγαπημένο του χόμπι να μας βρίζει μέσω facebook!
      Χαρακτηρίζει τσίρκο τους εκατοντάδες εργαζομένους που συμμετείχαν στη χθεσινή μας κινητοποίηση. Ήταν μεγάλο το … «τσίρκο» που ενόχλησε!!! Διακωμωδεί τις λάθος πόρτες στα Υπουργεία και όχι την υποδοχή που επιφυλάσσουν οι υποτίθεται αριστεροί Υπουργοί με τα κατεβασμένα ρολά των Υπουργείων τα οποία θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη από τα ΜΑΤ που είναι παρατεταγμένα. Αντί να έχουν τις πόρτες ορθάνοικτες των Υπουργείων για τους εργαζόμενους έχουν το θράσος να μιλάνε.
      Ο «Δρομέας» για την κυβέρνηση δεν συμβολίζει κάτι ιδιαίτερο και τον παζαρεύουν με τα Σκόπια για την καρέκλα «ρε γαμώτο». Την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά την γνωρίζουμε.
Σημειωτέον!
      Όλα αυτά μια ημέρα μετά την ημερίδα του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ για τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις στη χώρα μας. Ανακοινώθηκαν 1.627 θάνατοι κατ’ έτος από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Ποσοστό προσβληθέντων ασθενών πάνω από 12% επί των εισαγωγών. Είμαστε στη πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ύπαρξη λοιμώξεων από πολυανθεκτικό μικρόβιο.
      Ο αντίστοιχος μέσος όρος των Νοσοκομείων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 5% επί των εισαγωγών. Όχι στοιχεία του 2011 – 2012 που έλεγε τότε σχολιάζοντας τις δηλώσεις μας στο GUARDIAN ο Πολάκης. Αλλά με στοιχεία του έτους 2015. Αντίστοιχα είναι τα τραγικά νούμερα και τα επόμενα έτη.
      Αυτά συμβαίνουν γιατί πέραν της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, επικρατεί τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία (ελάχιστο προσωπικό, έλλειψη υποδομών, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, ελλείψεις υλικών ατομικής προστασίας, έλλειψη καθαριότητας, έλλειψη χειροπετσετών, ράντζα – διασωληνωμένοι ασθενείς στους διαδρόμους λόγω ελλείψεων ΜΕΘ κ.α). Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τους δηλωθέντες (1.627) καθότι το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε κάθε Νοσοκομείο αποτελεί δείκτη ποιότητας και συνυπολογίζεται στο βιογραφικό των Διοικητών. Ως εκ τούτω κρύβουν περιστατικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
     Αυτά είπαμε στο Guardian και προκάλεσαν τις ύβρεις Πολάκη και θα πληρώσει 25.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ (καταδίκη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών)
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: